Magyar belsőépítész jegyzi Amszterdam új dizájnklubját

Networkölésre találták ki Londonban a Soho House nevű privát klubot, melynek újonnan megnyílt amszterdami egységében kényeztetve érezheti magát mindenki, aki tagságival rendelkezik. Ráadásul hazai vonatkozása is akad.

Eredetileg kereskedelmi hivatalként szolgált még a harmincas években, aztán 1970-től egyetemistáknak adott otthon az amszterdami Bungehuis, a Soho House hollandiai házigazdája. A sztorija mellett a patinás épület külső és belső jegyei is izgalmasak: a bejáratnál art deco szobrok fogadják a látogatót, az ablakokat bronzkeretek ölelik körbe, a belső térben pedig egymást váltják a krómozott, sárgarézzel és trópusi faanyaggal bevont felületek.

A privát klubként 1995-ben, Londonban alapított Soho House-ba a film-, média- és kreatív iparágban utazó befolyásos emberek válthattak tagsági kártyát, hogy aztán dolgozzanak, ötleteljenek, kapcsolati hálót szövögessenek, majd jókat egyenek, pihenjenek és aludjanak.

Az egyedi helyszíneket folyamatosan vadászó Soho House-hoz tizenkét ilyen exkluzív klub tartozik szerte a nagyvilágban.

A napokban nyitott amszterdami Soho House-ban összesen hetvenkilenc szállodai szobát rendeztek be, de az épület gócpontját természetesen nem az elegáns lakosztályok, hanem a lobby jelenti.

Itt üdvözlik egymást a klubtagok, ebben a helyiségben cserélnek gazdát a névjegyek, bővülnek a telefonok névjegyzékei és követik egymást az italmeghívások.

Külön öröm, hogy a Soho House design directora Boronkay Linda belsőépítész, aki olyan nagyságokkal dolgozott eddig együtt, mint Tom Dixon, Martin Brudnizki, a Woods Bagot és a Tara Bernerd & Partners stúdiók.

A tárgyalások végeztével ki-ki vérmérséklete és éppen aktuális hangulata szerint edzőteremben, egy kisebb moziban, tetőtéri medencében, játékszobában, könyvtárban, DJ pultban (!, vagy egy étteremben folytathatja a napját – ezek jelentik ugyanis a Soho extra szolgáltatásait.

Közülük kiemelkedik a modern és klasszikus konyhával működő, londoni, hollywoodi és floridai egységgel is rendelkező Cecconi étterem, ahová nem csak a klub tagjai, hanem az utca embere is foglalhat asztalt, valamint a szintén a földszinten berendezett The Cowshed néven üzemelő spa és wellness központot.

A hálószobák a legkisebbektől egészen a penthouse-méretűekig terjednek. Közös jellemzőjük, hogy valamennyiben antik darabok keverednek dizájnos bútorokkal és szőnyegekkel.

A Soho-tagságival rendelkezők éjszakánként százharminc fontért foglalhatnak szobát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Soho House Group)

hollandia | extra | Amszterdam | soho | klub

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram