Épphogy földet ért a gép, a pilóta egy sünt pillantott meg a kifutópályán

Február 27-én az Air New Zealand Aucklandből Dunedinbe tartó járata éppen földet ért, amikor az éles szemű pilóta észrevette, hogy egy sün sétálgat a kifutópályán.

Szerencsére a gép ekkor már csak lassan gurult, így időben meg tudott állni, de így is hirtelen kellett fékeznie. Az utasokat a pilóta a gép hangosbemondóján tájékoztatta a váratlan megállás okáról.

Az egyikük így emlékszik a  szavaira:

Elnézést, de most olyasmit fogok bejelenteni, amit még soha: egy sündisznó van a kifutópályán".

A helyszínre tűzoltókat hívtak, akik a sünt néhány perc alatt biztonságban eltávolították, a gép pedig ezután folytatta útját a terminál felé. Mint a dunedini repülőtér szóvivője elmondta, mindenkit szívesen látnak, még a sünöket is, és igyekeznek nem kárt tenni a vadon élő állatokban, ha nem muszáj.

Dunedin

Aligha akad pilóta, aki számítana egy ilyen helyzetre. Ez is egyike annak a néhány előre nem látható körülménynek, amire gyorsan kell reagálni.

(Forrás: Independent, képek: Unsplash, Getty Images)

landolás | Air New Zealand | sün | kifutópálya

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom