A sárga curry, más néven gaeng garee tökéletes vegetariánus étel, amely a tejszíntől krémes, tápláló, hiszen zöldségekben gazdag, a hihetetlenül változatos fűszerezése miatt pedig elképesztően ízletes. Imádjuk, mert villámgyorsan elkészül, mégis különleges fogás a rohanó hétköznapokban.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 közepes vöröshagyma felaprítva
- 2 evőkanál reszelt gyömbér
- 2 evőkanál fokhagymagranulátum
- ízlés szerinti mennyiségű csili pehely
- 1 kaliforniai paprika vékonyan felszeletelve
- 3 evőkanál thai curry paszta
- 3 1/2 csésze hámozott és kockára vágott sütőtök
- 1 doboz kókuszkrém
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- 1 nagy csipet só
- 1 csésze apróra vágott brokkoli
- 2 evőkanál citromlé
- 2/3 csésze pörkölt kesudió
- friss koriander
- főtt rizs a tálaláshoz
Elkészítése:
- Egy serpenyőben kókuszolajat hevítünk, rádobjuk a felaprított vöröshagymát, a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és gyakran keverve 2-3 percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a paprikát és a currypasztát, két perc alatt összefőzzük, majd a kockára vágott tökkel és a brokkolival összekeverve további két percig pároljuk. Belekeverjük a kókusztejet, a cukrot, a fűszereket. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon 10-15 percig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
- Megkóstoljuk és ízlésünk szerint tovább fűszerezzük. Mielőtt elkészült, belekeverjük a citromlevet és a kesudiót. Rizzsel és frissen aprított korianderrel tálaljuk.
A curry mellett a chutney is alkalmas arra, hogy karnyújtásnyira hozza az ősz ízvilágát. Ráadásul az Indiából eredő finomságot otthon is könnyen elkészíthetjük. Ha pedig további egészséges receptekhez keresünk inspirációt, tíz élelmiszert érdemes felvennünk a bevásárlólistánkra, amelyek fehérjében, omega-3 zsírsavakban és rostokban is gazdagok.
(Forrás: Minimalist Kitchen, fotók: Getty Images)
sütőtök | thai curry | vega | vegetáriánus | curry | recept
A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!