Vibráló színű sütőtökös curryvel köszöntsd az őszt!

A sárga curry, más néven gaeng garee tökéletes vegetariánus étel, amely a tejszíntől krémes, tápláló, hiszen zöldségekben gazdag, a hihetetlenül változatos fűszerezése miatt pedig elképesztően ízletes. Imádjuk, mert villámgyorsan elkészül, mégis különleges fogás a rohanó hétköznapokban.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 közepes vöröshagyma felaprítva
  • 2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál fokhagymagranulátum
  • ízlés szerinti mennyiségű csili pehely
  • 1 kaliforniai paprika vékonyan felszeletelve
  • 3 evőkanál thai curry paszta
  • 3 1/2 csésze hámozott és kockára vágott sütőtök
  • 1 doboz kókuszkrém
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csésze apróra vágott brokkoli
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2/3 csésze pörkölt kesudió
  • friss koriander
  • főtt rizs a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Egy serpenyőben kókuszolajat hevítünk, rádobjuk a felaprított vöröshagymát, a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és gyakran keverve 2-3 percig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a paprikát és a currypasztát, két perc alatt összefőzzük, majd a kockára vágott tökkel és a brokkolival összekeverve további két percig pároljuk. Belekeverjük a kókusztejet, a cukrot, a fűszereket. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon 10-15 percig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  3. Megkóstoljuk és ízlésünk szerint tovább fűszerezzük. Mielőtt elkészült, belekeverjük a citromlevet és a kesudiót. Rizzsel és frissen aprított korianderrel tálaljuk.

A curry mellett a chutney is alkalmas arra, hogy karnyújtásnyira hozza az ősz ízvilágát. Ráadásul az Indiából eredő finomságot otthon is könnyen elkészíthetjük. Ha pedig további egészséges receptekhez keresünk inspirációt, tíz élelmiszert érdemes felvennünk a bevásárlólistánkra, amelyek fehérjében, omega-3 zsírsavakban és rostokban is gazdagok.

(Forrás: Minimalist Kitchen, fotók: Getty Images)

sütőtök | thai curry | vega | vegetáriánus | curry | recept

FOLYTASD EZZEL

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A Balaton legstílusosabb titka: saját partszakasz, jakuzzi és nyugalom, amit máshol nem kapsz meg
Hirdetés