Vibráló színű sütőtökös curryvel köszöntsd az őszt!

A sárga curry, más néven gaeng garee tökéletes vegetariánus étel, amely a tejszíntől krémes, tápláló, hiszen zöldségekben gazdag, a hihetetlenül változatos fűszerezése miatt pedig elképesztően ízletes. Imádjuk, mert villámgyorsan elkészül, mégis különleges fogás a rohanó hétköznapokban.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 közepes vöröshagyma felaprítva
  • 2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál fokhagymagranulátum
  • ízlés szerinti mennyiségű csili pehely
  • 1 kaliforniai paprika vékonyan felszeletelve
  • 3 evőkanál thai curry paszta
  • 3 1/2 csésze hámozott és kockára vágott sütőtök
  • 1 doboz kókuszkrém
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csésze apróra vágott brokkoli
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2/3 csésze pörkölt kesudió
  • friss koriander
  • főtt rizs a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Egy serpenyőben kókuszolajat hevítünk, rádobjuk a felaprított vöröshagymát, a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és gyakran keverve 2-3 percig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a paprikát és a currypasztát, két perc alatt összefőzzük, majd a kockára vágott tökkel és a brokkolival összekeverve további két percig pároljuk. Belekeverjük a kókusztejet, a cukrot, a fűszereket. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon 10-15 percig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  3. Megkóstoljuk és ízlésünk szerint tovább fűszerezzük. Mielőtt elkészült, belekeverjük a citromlevet és a kesudiót. Rizzsel és frissen aprított korianderrel tálaljuk.

A curry mellett a chutney is alkalmas arra, hogy karnyújtásnyira hozza az ősz ízvilágát. Ráadásul az Indiából eredő finomságot otthon is könnyen elkészíthetjük. Ha pedig további egészséges receptekhez keresünk inspirációt, tíz élelmiszert érdemes felvennünk a bevásárlólistánkra, amelyek fehérjében, omega-3 zsírsavakban és rostokban is gazdagok.

(Forrás: Minimalist Kitchen, fotók: Getty Images)

curry | brokkoli | vegetáriánus | vega | recept | vegán

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom