Fejedelmi Amszterdam-élményt rejtegetnek ezek a hídházak

Aligha mondunk újat azzal, hogy Amszterdam báját és legfőbb vonzerejét a csatornarendszerének köszönheti. Összesen százhatvanöt kisebb-nagyobb csatorna kanyarog keresztül-kasul a városon, és közel ezerháromszáz híd ível át rajtuk. Ha testközelből szeretnénk átélni Amszterdam közismerten különös nyüzsgésének hangulatát, az egyik legjobb, amit tehetünk, hogy a csatornák mentén kialakított fejedelmi kis házikók egyikében foglalunk szállást.

Ezek a kis épületek még az 1600-as években épültek elsősorban a hajóforgalom ellenőrzésére, napjainkban viszont jó néhány ház kihasználatlanul tengette mindennapjait.

Ekkor léptek közbe a Space and Matter építészei és a Lloyd Hotel alapítóival, valamint a városvezetéssel közösen létrehozták  a SWEETs Hotel projektet, melynek keretében az üresen álló hídházakat prémium lakosztályokká alakították át.

Az eredmény? Mindegyik sajátos, elbűvölő karaktert és egyedi dizájnt kapott, nem találunk köztük két egyformát, ellenben tökéletes helynek tűnnek egy (vagy több…) kellemes vízparti este eltöltéséhez.

Néhány lakosztály csendesebb környéken várja a pihenni vágyót, de aki nem szeretne lemaradni a zsibongó város egyetlen pillanatáról sem, az választhat magának valamelyik élettel teli, zsizsegő negyedben berendezett szállást is.

Hét éven át tartottak a tervezési és a kivitelezési munkálatok, míg végül városszerte összesen huszonnyolc házat alakítottak át úgy, hogy valamennyi épület megőrizte jellegzetes, történelmi jegyeit.

Odabent  viszont divatos és modern körülmények várják a vendéget, aki így autentikus körülmények között kaphat jókora adag hamisítatlan Amszterdam-élményt.

A legrégebbi hídház-lakosztály, az Amstelschutsluis története egészen 1673-ig vezethető vissza. Ez az egyetlen minihotel, melyet kizárólag hajóval lehet megközelíteni.

Évszázadokkal ezelőtt persze csak csónakkal lehet eljutni a hídházakhoz, ahol a hidak nyitásáért és zárásáért felelős hídmesterek tartózkodtak. Annak idején fizetnie kellett az Amszterdamba érkező látogatónak, és a hídőr feladata volt a beszedni a pénzt, majd átengedni az embereket a hídon.

A ráncfelvarráson átesett bájos kis hídházak különböző építészeti stílust képviselnek. Ugyanúgy találunk közöttük a város északi részén felhúzott, háromemeletes lakosztályt, mint az 1950-es években épült kis házikót is, tehát lényegében a SWEETs Hotel elmeséli Amszterdam felépítésének történetét.

Ez is érdekelhet:

Amszterdam túlzsúfolttá vált, a jövőben csak a "minőségi turistákat" szeretnék vonzani

Hollandia területe feleakkora sincs, mint Magyarországé, mégis képes volt 18 millió turistát vonzani 2017-ben. A látogatók nagy többsége a fővárost célozta meg, ami viszont kezd túlzsúfolttá válni. Mi lehet a megoldás?

(Fotók: SWEETs Hotel)

híd | hangulat | hotel | szállás | hídház

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom