Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Az American Express Global Business Travel új elemzése szerint a szállodai árak 2023-ban mindenütt emelkedni fognak, kiváltképp Európában.

Az utazásszervező vállalat Hotel 2023 Prices című tanulmánya azt írja, hogy a szállodaipari vállalatoknak "számos olyan kihívással" kell szembenézniük, amelyek növelik majd az árakat,

ilyen például a munkaerőhiány, a felhalmozódott kereslet kezelése és az infláció.

Az American Express GBT szerint a szállodai árak 2022-ben erőteljesebben nőttek azokon a helyeken, amelyek az év elején feloldották a Covidhoz köthető korlátozásokat, ami főként a szabadidős célból érkező látogatók érkezését eredményezte.

A TMC előrejelzése értelmében 2023-ban Európában és az amerikai kontinensen növekednek a legnagyobb mértékben a hotelárak, míg az ázsiai-csendes-óceáni térség városaiban "jelentősen kisebb" emelkedés várható. Jövőre Párizs (10 százalékos növekedés az előző évhez képest), Stockholm (+9 százalék) és Dublin (+8,5 százalék) tartozhat a legnagyobb növekedést prognosztizáló európai úti célok közé, miközben London, amely 2022 nyarán rekordot ért el a szállodai szobaárakat teintve, a következő évre további 6,2 százalékkal drágulhat. Amszterdam és Frankfurt szállodai árai várhatóan 7,5 százalékkal emelkednek 2023-ban.

Ami az Európán kívüli főbb területeket illeti,  a legkomolyabb emelkedésre  New Yorkban (+8,2 százalék), Sao Paulóban (+7,7 százalék), San Franciscóban (+7,3 százalék) és Dubajban (7 százalék) kell számítani.

Szerényebb növekedéssel kalkulálhat Szingapúr (3,9 százalék), Tokió (3 százalék), és Hongkong (mindössze 1,3 százalék). A kiugró infláció következtében Argentína fővárosában, Buenos Airesben a legroszabb a helyzet, ott  30 százalékos áremelkedés várható.

A szállodaipar idei fellendülésének bizonyítékaként az Amadeus techcég pedig közölte, hogy a globális foglaltsági mutatók júliusban és augusztusban meghaladták a Covid előtti szintet, és 2022 utolsó három hónapjára pedig "erős" lezárást várnak. 2022 nyarán a foglaltság világszerte alig hetven százalék alatt volt, ami mintegy öt százalékpontos növekedést jelent 2019 azonos időszakához képest.

Köztudott, hogy III. Károly királynak van egy erdélyi nyaralója, ahová hercegként szívesen járt, hogy kipihenhesse a feladatkörével járó terheket. Most ezen a varázslatos, autentikus helyen bárki megszállhat.

(Forrás: Business Travel Europe, fotók: Unsplash)

előrejelzés | hotel | 2023 | emelkedés | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom