Tudatosság vagy paranoia ezeket a dolgokat megtenni a szállodai biztonságunkért?

Mire mindet végigcsináljuk, már reggel lesz és ideje kijelentkezni.

Egy szállodai biztonsági rutinról szóló videó vírusként terjedt el az interneten – sokan paranoiásnak nevezték a felvétel készítőjét a hét lépéses eljárásáért.

A @Victoriasway néven működő TikTok-fiók tulajdonosa családdal, takarítással, utazási hackekkel és receptekkel foglalkozó videókat készít. A felkapott videójában az az eseménysorozat látható, amint a hotelszobában megteszi a biztonságérzetéhez szükséges megfelelő előkészületeket. És ezeket minden egyes alkalommal megcsinálja, amikor szállodába megy.

Kezdésként az ajtó külső oldalára teszi a "ne zavarjanak" feliratot, mielőtt bezárja azt, beleértve a reteszt is. Ezután azt javasolja, hogy a kukucskálónyílást takarjuk le egy zsebkendő-szerűséggel, majd egy kis ruhával "zárjuk be" a rést a reteszben.

Ezt követően egy vasalódeszkát oldalra fordít, és a kilincs alá helyezi, hogy "megakadályozza", hogy bárki belépjen a szobába. Azt javasolja, tekerjünk fel egy törölközőt, és helyezzük a kilincs mögé, nehogy könnyen ki lehessen nyitni az ajtót. Utolsó lépésként a reteszt és a kilincset egy ruhafogassal köti össze "a nagyobb biztonság érdekében".

A videóhoz több ezer hozzászólás érkezett, sokan azt állítják, hogy ezek a  tanácsok már túlzóak.

"Biztosan nem szállok meg olyan szállodában, ahol mindezeket meg kellene tennem" – írta egy felhasználó, míg egy másik szerint "mire megcsinálom, már megint reggel van".

Mások arra figyelmeztettek, hogy vészhelyzet esetén "senki sem tud bejutni, hogy segítsen", míg ez a rengeteg munka egyesek szerint elveszi a távolmaradás örömét. Egy kommentelő feltette azt a kérdést még, hogy "hogyan lehet egy nyaralás pihentető, ha ilyen dolgokat kell csinálni/aggódni?"

Mielőtt szállodai szobát foglalsz, ezt a három kérdést kötelező feltenned, itt pedig több utazási praktikát is találsz légiutas-kísérőktől, pilótáktól és ingázóktól.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

szálloda | biztonság | utazás | óvintézkedés | hotel

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom