Egy turista hatalmas, csaknem ezer szingapúri dolláros számlát kapott egy helyi étteremben az Asia One beszámolója szerint. A vendég természetesen nem értett egyet a végösszeggel, ezért a rendőrségtől kért segítséget.
Egy négyfős turistacsoport nemrégiben a Seafood Paradise nevű szingapúri étteremben vacsorázott. Megfogadva a pincér ajánlását, megrendelték a chili crab nevű ételt. Ez egy szingapúri-maláj specialitás, egyben a hely jellegzetes fogása. Egyikük azt hitte, a fogás nem kerül majd többe húsz dollárnál, azt azonban állítólag nem vette észre, hogy ez a húsz dolláros összeg csak száz grammnyi ételre vonatkozik.
A fogást alaszkai királyrákból kell elkészíteni, ami nagyon drága alapanyagnak számít.
A turista azt állította, hogy rendeléskor nem magyarázták el neki megfelelően a magas költségeket, annak ellenére, hogy az étlapon jól láthatóan fel volt tüntetve a grammonkénti ár. A Seafood Paradise állítása szerint még a rákot is odavitték a vendég asztalához, mielőtt megfőzték, hogy a csoport jól lássa a valós költségeket.
Ahogy fogalmaznak: következetesen ragaszkodnak az átlátható árképzéshez, a munkatársaik pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy egyértelműen kommunikáljanak az ügyfelekkel.
A turista azonban azt mondja: társaságuk azt feltételezte, hogy a rákot csak megmutatják nekik és a tányérjukra annak csak egy része kerül, nem pedig az egész. Így végül csaknem nyolc kiló rák landolt három púpozott tányéron az asztalukra a többi megrendelt fogáson kívül. A négyfős csoport a hatalmas mennyiségű ételt elfogyasztani sem tudta. Az igazi meglepetés azonban az ezer szingapúri dolláros számla volt, ami
átszámítva kétszázhetvenezer forintnak felel meg.
A vendégek megtagadták a fizetést és rendőri segítséget kértek, majd egyeztettek az étterem vezetőivel, akik valamennyi kedvezményt felajánlottak a végösszegből, így a számlát ha vonakodva is, de végül rendezték.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty, illusztráció)
számla | rák | szingapúr | étterem | átverés
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!