A járvány miatt csillagászati áron golfozhatnak a szingapúri milliárdosok

Aki Szingapúrban tervez golfozni, és ehhez az egyik legjobb pályát szemelte ki, annak érdemes átgondolnia a terveit.

Miközben az utazási lehetőségek korlátozása miatt a szingapúriak kénytelenek voltak máshol keresni a megoldást a szórakozásra és a kikapcsolódásra, a szigetországban kiváltható golfklubtagsági meglehetősen értékes portékává nőtte ki magát.

A járvány kezdete óta ugyanis elképesztő ütemben emelkedtek az árak.

A pandémia kirobbanását követően ez egészen pontosan negyvenszázalékos emelkedést jelent a Szingapúr déli partjainál található egyik legkedveltebb üdülőhelyen, a kaszinók, klubok és golfpályák otthonának számító Sentosán.

Ha valaki mindjárt a Sentosa Golf Club tagsági kártyáját szeretné kiváltani, készüljön fel rá, hogy jelentős terhelés éri a bankkártyáját: 261 ezer amerikai dollárnak (közel nyolcvanmillió forintnak) megfelelő összeget emelnek le a számláról, ha helyi az illető, és 372 ezret (kb. 110 millió forintot), ha külföldi.

Szakértők szerint az utazásal kapcsolatos korlátozások felelősek azért, hogy rengeteg szingapúri kezdett el golfozni.  A helyiek úgy vélik, jobban járnak, ha az utazásra szánt pénzt inkább befektetik egy klubtagságiba, hogy aztán a lezárások feloldásáig nyugodtan játszhassanak.

A Sentosa Golf Clubnak két pályája és több mint ezerötszáz tagja van, 2019-ben a World Golf Awards a világ legjobb golfpályájának választotta. Szingapúrban összesen tizenhét golfpálya működik, amelyek közül tizennégy privát használatban van, három pedig bárki számára igénybe vehető. Az elmúlt években a több pályán is emelkedtek az árak, bár kevésbé drasztikusan, mint a Sentosában.

Utóbbi egyébként az árskála csúcsán helyezkedik el. Összehasonlításképp annak a végén található Changi Golf Clubban 5700 dollárnak (1,8 millió forintnak) megfelelő összegbe kerül a tagsági, míg a Singapore Polo Clubhoz 4100 dollárért (kb. 1,25 millió forintért) lehet csatlakozni.

Kicsit más, de korábban megírtuk, hogy egy futurisztikus városnegyed megteremtését vették célba Szingapúrban, amelyhez automatikus szemétgyűjtés, környezetbarát központi hűtés, valamint autómentes centrum is tartozna.

(Forrás: Insider, fotók: Getty Images)

emelkedés | drága | tagsági | ár | luxus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom