Újabb két magyar séf került a világ száz legjobbja közé!

A The Best Chef Awards 2022-es shortlistjén már nem csupán Tóth Szilárd neve tűnik fel.

A Salt konyhafőnöke néhány héttel ezelőtt került fel a szűkített listára, a legújabb bejelentés pedig újabb dicsőséget szállít a magyar gasztronómiának,

merthogy a legjobb magyar étteremnek választott Stand párosa, Széll Tamás és Szulló Szabina is ott van a világ száz kiemelkedő séfje között!

A 2017-ben alapított díj a Michelin-csillaggal ellentétben az éttermek helyett a séfek teljesítményét figyeli. A The Best Chef Awards-ot azzal a céllal hozták létre, hogy bemutassa a világ gasztronómiai színterének legjobbjait; a jelenlegi kulcsszereplőket és az új generáció legígéretesebb tehetségeit. Küldetésként tekintenek arra, hogy a világ minden tájáról összegyűjtsék a gasztronómia rajongóit, közösséget alapítsanak, illetve létrehozzanak egy olyan platformot, amely hivatkozási pontként szolgálhat. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó séfekről először egy kétszáz nevet tartalmazó listát állítanak össze, amit aztán százasra szűkítenek.

A The Best Chef Awards oldalán röviden összefoglalják Szulló Szabina és Széll Tamás eddigi pályafutását. Az ismertető szerint a séfpáros 2007-ben kezdett dolgozni a budapesti Onyxban, a híres étterem négy évvel később máris Michelin-csillagot kapott. 2016-ban elhagyták az Onyxot, hogy egy év elteltével megnyissák a Stand25 Bisztrót, hogy egy olyan helyet hozzanak létre, ahol családias hangulatban élvezhetik a vendégek a hagyományos és modern magyar konyha legjobb fogásait. Második éttermük, a fine dining-vonalat követő Stand 2018-ban kapott csillagot.

A magyar gasztronómia tele van lehetőségekkel, Szulló Szabina és Széll Tamás a kezdetektől fogva fontosnak tartotta, hogy mindezt teljes szépségében és sokszínűségében bemutassa. Éttermeikben ugyanazzal a precizitással, pontossággal és eleganciával lehet találkozni, mint amivel a munkájukat végzik. Odafigyelnek a fenntartható fejlődésre, a terroirra, valamint a magyar termelőkkel való együttműködésre és ami talán a legfontosabb, az ízekre – írja a The Best Chef Awards hivatalos honlapja.

Étlapjuk elsősorban a hazai alapanyagokban rejlő lehetőségeket igyekszik kihasználni, bemutatva a magyar konyháról alkotott elképzelésüket, miközben ezzel együtt megfelel a modern kor és a kortárs gasztronómia elvárásainak. Egyszerű, jól átgondolt ételeket kínálnak, a hangsúlyt pedig a kiegyensúlyozott ízekre és a harmonizáló alapanyagokra helyezik. A minőség terén nem kötnek kompromisszumokat, ugyanakkor céljuk, hogy a vendégek valódi gasztroélményt kapjanak kényelmes és nyugodt környezetben. Konyhájukban dinamikus és szenvedélyes munka folyik, ételeiket pedig pompa nélkül, a legjobb magyar és európai borok kíséretében szolgálják fel – olvasható az ismertetőben.

(Forrás: The Best Chef Awards, fotók: Pálfi Balázs, Stand25)

 

 

 

the best chef awards | séf | elismerés | top100 | gasztronómia | széll tamás

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az elegancia új dimenzióját hozzák el a BOSS niche parfümjei
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom