Egyes dolgozók pedig azt javasolják a vendégeknek, hogy tudassák a recepción, pontosan mikor takaríthatják ki a szobájukat.
Sokan hagyják el úgy a hotelszobájukat, hogy nem győződnek meg arról, hogy a személyzet be tud-e menni, hogy elvégezze a feladatait.
Ezzel pedig komoly bosszúságot okozhatnak a takarítóknak.
Maria Mata korábban San Francisco egyik hotelében dolgozott takarítóként. Azóta soha sem teszi ki a "ne zavarjanak" táblát a szobája ajtajára, amikor vendégként megszáll valahol.
"Lehet, hogy a vendégek azt gondolják, ha nem kell kitakarítanunk a szobát, akkor az nekünk könnyebbséget jelent, ám ha egy szobában két-három napig nem takarítanak, akkor az már szinte biztos, hogy nagyon koszos" – fogalmaz Maria.
A szállodai dolgozóknak ugyanis egy nap alatt több tucat szobát kell rendbe tenniük, így egy rendkívül piszkos szoba késleltetheti a munkájukat. Maria hozzátette: "Rohannom kell, hogy kitakarítsak, de így könnyen megsérülhetek. Egyszerűbb ha minden nap takarítom és felfrissítem a szobát".
Bár nem minden hotel esetében van érvényben az alábbi policy, de Maria szerint, ha sok vendég nem kéri a takarítói szolgáltatást, akkor a takarító veszít az aznapi béréből, pedig a takarítás költsége már benne van a szobaárban.
Na, de vajon tudatosság vagy paranoia ezeket a dolgokat megtenni a szállodai biztonságunkért?
(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)
hotel | takarítás | segítség | szálloda | személyzet
Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
![](https://roadster.hu/uploads/2024/06/roadster-16-promo.jpg)
Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!