Lehet, hogy ez az alig ismert csodás falu Európa legszebbje

A francia Alpokban, az Annecy-tó partján fekvő idilli település a nyugalmat és természeti szépséget keresők féltve őrzött titka.

A tó partján elterülő Talloires egészen extra panorámájáról híres, amelyet fenséges hegyek kereteznek, páratlan természeti pompát alkotva.

Talloires évszázadokra visszanyúló történelemmel bír, ami leginkább bájos építészetében és ősi nevezetességeiben figyelhető meg. Gyakran háttérbe szorul a népszerű Annecy városa miatt, holott érdemes lenne odafigyelni rá is, hiszen ugyanolyan gyönyörű zöldellő dombokat és kristálytiszta vizeket kínál – csak éppen tömegek nélkül.

Az Insta-pozitív falu szépséges, velencei stílusú csatornákkal is büszkélkedhet; középkori gyökerei a szűk macskaköves utcákban, a furcsa kőházakban és a történelmi templomokban mutatkoznak meg, bepillantást engedve egy már letűnt korszakba.

Talloires környéke rengeteg szabadidős lehetőséget ajánl a festői ösvényeken túrázástól és kerékpározástól kezdve olyan kedvelt vízi sportokig, mint az úszás, a kajakozás és a paddleboardozás – utóbbiak természetesen az Annecy-tónál.

Talloires-t Franciaország egyik legalulértékeltebb rejtett szpotjának tartják, főként csodás, hegyekkel övezett sziluettje és a már említett szabadidős opciói miatt.

A faluban minden sarkon idilli panorámába lehet belefutni, illetve számos hangulatos kávézót, éttermet és bisztrót is találni, amelyek friss, szezonális alapanyagokból készült helyi ételeket prezentálnak, legyen szó a hagyományos savoyai ízekről vagy az ínyenc francia konyháról.

És bár nem egy nagyváros, Talloires élénk kulturális élettel dicsekszik. Egész évben számos rendezvénnyel és programmal csalogat a művészeti kiállításoktól és zenei fesztiváloktól kezdve a szabadtéri piacokon át a vásárokig. Mindig történik valami.

Az European Best Destinations idén is elkészítette ajánlását, benne az általa legjobbnak választott európai úti célokkal. A rangsor alapján elmondható, hogy a kontinens látnivalói közül Spanyolország, Monaco és Málta kincsei emelkednek ki.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

 

panoráma | annecy-tó | velence | csatorna | franciaország

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram