Ezért nem kell becsukni a fejünk feletti tárolószekrényt a repülőn

Amikor az utasok kézipoggyásszal szállnak fel a gépre, a csomagjukat a fej feletti szekrénybe vagy az előttük lévő ülés alá szokták tenni. Ha a tároló látszólag tele van, általában az a tanács érkezik a személyzettől, hogy ne zárják le. Nem véletlenül.

Rosie Panter  utazási szakértő elmondta,

hogy jelentősen lelassítja a beszállási folyamatot, ha az utasok állandóan nyitogatják a szekrényeket, hogy aztán helyet találjanak benne a holmijuknak.

– Még ha a tárolószekrény a gyakorlatlan szem számára telinek is tűnik, inkább hagyjuk nyitva, mert lehet, hogy jut még hely valami apró vagy nagyobb dolognak. A személyzet ellenőrzi, és a felszállás előtt biztonságosan lezárja. Az utaskísérők mesterei annak, hogy több csomagot kis helyen is el tudjanak pakolni, ezért az utasoknak mindig nyitva kell hagyniuk a fej feletti tárolót. A hely maximalizálása érdekében inkább az előttük lévő ülés alá érdemes letenniük a kisebb csomagjaikat.

Az utaskísérők arról is gondoskodnak, hogy a fej feletti kabinok zárva legyenek, mert ha ez nem történik meg, a csomagok kieshetnek, az utasok vagy a személyzet tagjai pedig megsérülhetnek.

Az utasoknak arról is meg kell győződniük még a beszállás előtt, hogy a fejük fölé tudják-e emelni a kézipoggyászukat. A légikísérők ebben nem tudnak segíteni, ezért mindenkinek magának kell feltennie a csomagját a fej feletti szekrénybe.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

fedélzet | utazás | szekrény | repülés | légiutas-kísérők

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom