Rengeteg vendéglő, étterem, cukrászda, kávézó és bár nyithat újra pénteken, mivel május 29-től nem korlátozzák tovább a vendéglátóhelyek működését sem. Beltéren is elindulhat a vendégek kiszolgálása, természetesen ügyelve a higiéniai szabályozásokra.
Tehetetlenek voltak azok a helyek, akik nem tudtak teraszt, kerthelyiséget nyitni, és kizárólag elvitelre dolgozhattak. Az enyhítés tovább folytatódik, így május utolsó péntekétől immár a budapesti vendéglátóhelyek is visszaállhatnak a benti kiszolgálásra is. A dolgozóknak maszkot kell viselni. Ezzel a főváros gyakorlatilag ugyanolyan szakaszhoz ért, mint a vidék.
A turisták hiányának problémáját ez persze nem oldja meg, most azok lesznek kedvező helyzetben, akik sosem feledkeztek el a lokálpatriótákról.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Unsplash)
post covid | étterem | terasz | vendéglátás | post-korona | koronavírus-járvány
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!