Május 29-től egy kicsit fellélegezhetnek a budapesti vendéglátóhelyek

Rengeteg vendéglő, étterem, cukrászda, kávézó és bár nyithat újra pénteken, mivel május 29-től nem korlátozzák tovább a vendéglátóhelyek működését sem. Beltéren is elindulhat a vendégek kiszolgálása, természetesen ügyelve a higiéniai szabályozásokra. 

Tehetetlenek voltak azok a helyek, akik nem tudtak teraszt, kerthelyiséget nyitni, és kizárólag elvitelre dolgozhattak. Az enyhítés tovább folytatódik, így május utolsó péntekétől immár a budapesti vendéglátóhelyek is visszaállhatnak a benti kiszolgálásra is. A dolgozóknak maszkot kell viselni. Ezzel a főváros gyakorlatilag ugyanolyan szakaszhoz ért, mint a vidék.

A turisták hiányának problémáját ez persze nem oldja meg, most azok lesznek kedvező helyzetben, akik sosem feledkeztek el a lokálpatriótákról.

Ez is érdekelhet:

Az éttermek fele nem tudott kinyitni Budapesten

Az üzletek fele tudott csak kinyitni a főváros bevásárlóutcáiban: sokan nem tudtak azonnal reagálni a korlátozások feloldására, mások úgy látták, hogy a nyitással csak a meglévő veszteségeiket növelnék.

(Fotók: Unsplash)

étterem | terasz | vendéglátás | koronavírus-járvány | post-korona

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom