Súlyos pénzbírságot kockáztat, aki a magyarok egyik kedvenc üdülőhelyén galambokat etet

Kellemetlen meglepetés érheti a spanyolországi Tenerifére utazókat, ha nem figyelnek.

Az állatok közterületen történő etetése ugyanis súlyos szabálysértésnek számít, a hatóságok akár ezerkétszáz font (550 ezer forint) bírságot is kiszabhatnak az ilyen jellegű tevékenységért.

Nemrégiben például két személyt 855 font (390 ezer forint) bírsággal sújtottak, mert nyilvánosan galambokat etettek. A büntetést a Santa Cruz-i Tanács Környezeti Fenntarthatósági és Közszolgáltatási Osztálya szabta ki az ide vonatkozó rendelet megsértése miatt.  José Manuel Bermúdez, Santa Cruz polgármestere azt mondta, hogy közterületen bármilyen formában élelmet adni állatoknak súlyos szabálysértésnek és a többi polgár iránti tiszteletlenségnek számít.

A szabályszegőket meg kell büntetni, hogy az esetek ne ismétlődhessenek meg, mivel ezek súlyos közegészségügyi problémákat okoznak.

"A városvezetés nagy erőfeszítéseket tesz az itt élő galambok nagy számának megfékezésére, úgyhogy nem engedhetjük meg, hogy az emberek etessék őket, ezáltal ételmaradékokat hagyva a közterületeken, odavonzva a patkányokat és a csótányokat" – nyilatkozta Carlos Tarife  környezetvédelmi tanácsos.

Santa Cruzban havonta mintegy ezer galambot fognak be, hogy megakadályozzák a fészkelésüket.

Érdemes óvatosnak és tisztelettudónak lenni a Kanári-szigeteken, pontosabban a spanyolországi Lanzarotén és Fuerteventurán. Aki ugyanis homokot, köveket és sziklákat szed fel az ottani védett strandok területéről, az pénzbírságot kockáztat, mivel eme cselekedet törvénybe ütközik. A büntetés összege hatalmas: 128 fonttól (59 ezer forinttól) akár 2563-ig (1.2 millió forintig) is terjedhet – és ez nem az a fajta szuvenír, amire otthon szívesen emlékszünk.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

spanyolország | tenerife | bírság | galamb | etetés

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram