Van egy borkészítési folyamat, amihez nem lehet hit nélkül hozzáállni

Egy dél-szlovákiai faluban, Strekovban járunk, ahol Sütő Zsolt borász mesél arról, miért döntött úgy, hogy elhagyja a borkészítés hagyományos folyamatát, és a legtisztább, legtermészetesebb formában állítja elő a bort. 

A Terroir Squad által készített videóban Sütő Lajkó Félix dallamaira avat be a borászattal kapcsolatos filozófiájába. Ahogy mondja, a bor nyolcezer éven át kíséri az emberiséget, nyolcezer éven keresztül elkészül, valóságos misztériumnak tekinthető. Szerinte ezekhez a gyökerekhez kell visszamenni, mert elkészíthetők ezek a borok. Bár a mostani elvárások miatt nem pontosan ugyanolyak lesznek, de megfelelő nyitottsággal, valamint elfogadással olyan ízeket, értéket kaphatunk, amit hívhatunk természetes bornak (semmi sincs hozzáadva és semmi nincs elvéve belőle).

Azt szeretné, hogy az emberek fölébredjenek, és jobban megértsék a természetet. Gondolkozzanak el az élet szépségén, a komfortizmus, a kényelem és olcsóság helyett pedig valami más vezérelje az életüket, és inkább próbálják megismerni saját magukat. Egy kissé feledésbe merült értékrend után vágyakozik, ami szerinte a boron keresztül elérhető.

Ez is érdekelhet:

Egy bohém borász, aki megmutatná a világnak, milyenek a boraink – Gilvesy Róbert-portré

Jelentős érdemei vannak abban, hogy a magyar borászatnak híre ment, és a Káli-medence mára kiemelkedő hely lett. 

(Fotó: Unsplash)

borkészítés | bor | video | sütő zsolt | szlovákia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom