Egy bizarr törvény miatt tíz évet is kaphat, aki nem figyel erre a látszólag ártalmatlan dologra Thaiföldön

Nem éri meg kijátszani a szabályokat.

Ha valakit Thaiföldön rajtakapnak százhúsz darab vagy annál több játékkártya birtoklásával, akkor a hatóságoknak jogukban áll elítélni az illetőt. Az 1935-ben bevezetett "játékkártyatörvény" néven ismert szabályozás értelmében ugyanis százhúsznál több játékkártya birtoklása illegálisnak számít.

A törvény kimondja, ha egy duplaméretű kártyacsomagot nem regisztráltak a kormányhivatalnál, abban az esetben akár tíz évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat az, akit elkaptak vele.

Thaiföldön szigorú szerencsejáték-ellenes törvények vannak érvényben: a korrupció és a bűnözés visszaszorítása érdekében a szerencsejáték szinte minden formája tilos. Éppen ezért nagyon fontos, hogy utazás előtt mindig megfelelően tájékozódjunk az adott ország törvényeiről és szokásairól.

Ezt vélhetően nem tette meg egy csoportnyi bridzsjátékos, akiket még 2016-ban tartóztattak le a thaiföldi Pattayán. A harminckét fős, külföldiekből álló társaságot egy szerencsejáték-ellenes razzia során kapták rajta, mert regisztrálatlan kártyákkal játszottak. Az eset résztvevői ragaszkodtak hozzá, hogy nem pénzért, hanem szórakozásból játszottak. Az incidens miatt Pattayára kellett repülnie a thaiföldi bridzsliga elnökének, hogy elmagyarázza a rendőrségnek, hogyan kell játszani a játékot.

Akadnak még ehhez hasonlóan bizarr szabályok szerte a világban. Az olaszországi Velencében tilos etetni a galambokat, aki mégis megteszi, annak hetven és hétszáz euró közötti összeggel csappanhat meg a nyaralásra szánt büdzséje. Görögországban megbüntetik a Parthenon és az Akropolisz előtt magassarkú cipőben sétálokat, Barbadoson nem lehet álcaruházatot viselni, Srí Lankán pedig tilos a Buddha-szoborral szelfizni.

Bár a helyiek, és ha szerencsénk van, a helyi hatóságok is, gyakran elfogadóbbak a turistákkal szemben külföldön, a forgalmas nyaralóhelyeken további számos kevésbé ismert szabály létezik, amelyek kellemetlen helyzeteket okozhatnak.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

börtön | thaiföld | szabály | törvény | játékkártya

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom