Tavasztól megadóztatja a turistákat ez a nálunk is népszerű úti célnak számító ország

Amit korábban még csak lebegtettek, gyakorlatilag biztossá vált: szerdán bejelentették, hogy Thaiföld áprilistól minden egyes turistát megadóztat.

A javasolt adót – amely a kormány fenntartható turizmusra vonatkozó terveihez tartozik –, a turisztikai attrakciók fejlesztésére és a költségeket megfizetni nem tudó külföldiek egészségbiztosításának fedezésére fordítanák (korábban ugyanis előfordult, hogy ezek a költségek az államot terhelték).

Thaiföldön jelenleg szigorú szabályok vannak érvényben a járvány miatt, többek között megkövetelik a beutazási engedély igénylését, bizonyos helyeken szállodában letöltendő kötelező karantén van érvényben, és igazolni kell legalább ötvenezer dollár értékben kötött Covid-egészségbiztosítási fedezetet. Thaiföld a napokban felfüggesztette a Test and Go programot, amely lehetővé tette a turisták számára, hogy utazásuk kezdetén negatív PCR-tesztekkel megússzák a karantént.

Ami az adó konkrét összegét illeti, a háromszáz baht (kb. 2800 forint) illetéket beleszámolják majd a repülőjegyek árába.

Az idegenforgalmi adó nem számít újdonságnak: Bhután aktívan küzd a tömegturizmus ellen a fejenkénti napi 250 dolláros adójával, míg Horvátországban tíz kunát (kb. ötszáz forintot) szednek fejenként és éjszakánként, a bevételt pedig a városok, a megyék, a Horvát Idegenforgalmi Hivatal (HTZ) és a Vöröskereszt kapja meg.

Eközben Velence – amely az elmúlt években rettenetesen megszenvedett a tömegturizmus miatt – azt tervezi, hogy fejenként három és tíz euró közötti összeget számít fel a városba érkezőktől, attól függően, hogy fő-, utó-, vagy előszezonban látogatnak el a lagúnák városába,

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

április | turisták | thaiföld | bevezetik | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom