Tízszeres rezsivel számol a nyolcadik kerületi Tilos a Tilos étterem, ám nem szeretnének megszorításokat bevezetni, és azt sem tartják jó ötletnek, ha hónapokra bezárnak.
A hely egészen 1995-ig a legendás Tilos az Á pincéje volt és alternatív koncerteknek adott otthont, miután újra megnyitott, kávézóként illetve étteremként üzemelt. Legutóbb a pandémia mért rá csapást, most pedig a háború és a megugró infláció valamint a rezsiárak veszélyeztetik.
Mint Nemes Mihály ügyvezető az ATV Híradójának elmondta, milliókkal többet kell majd fizetniük a rezsiért. Ahhoz, hogy túléljék a válságot, áremelésre kényszerülnek, ugyanakkor jóval többet kellene emelni, mint amennyit a vendégkör elbír.
Az indokolt az 30-40 százalék lenne, de ezt nem bírja el a fizetőképes kereslet, hozzánk ráadásul sok egyetemista jár. Nem gondolom, hogy az embereknek most 30-40 százalékkal lenne több pénzük
– vélekedett Nemes Mihály.
Meglepő megoldással álltak elő: nem terveznek időszakos bezárást, a fűtést is úgy állítják majd be, hogy a vendégek komfortosan érezzék magukat, és az étlapot sem rövidítik, hanem egyenesen kibővítik, méghozzá olcsóbb ételekkel:
Mi azért növeljük, hogy kerüljön bele olcsóbb, kisebb adag étel. Tapasjellegű, amit meg lehet venni 900 forintból, és mégis ettem valamit egy sörhöz"
– magyarázta az ügyvezető a műsorban. Az étterem vezetése tisztában van a vállalás jelentős üzleti kockázatával, de abban bíznak, hogy a változtatás sikeres lesz, mert ha nem, akkor tönkremennek.
Az egyik magyar városban már el is indult a drasztikus bezárási hullám a növekvő energiaárak miatt, egy Nobel-díjas fizikus pedig otthoni tésztafőzéshez ad takarékos tippeket.
(Forrás: Index, képek: Tilos a Tilos/Facebook)
étterem | tilos a tilos | rezsi | budapest | magyarország
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!