Nincsenek elragadtatva a turisták a világ egyik legforgalmasabb látványosságától

New York a világ egyik vezető turisztikai célpontja. Annyi látnivalót kínál, olyan energiája van, hogy nem lehet betelni vele. Akad viszont egy népszerű része, ami kevésbé nyűgözte le a turistákat.

Az egyik fő célpontnak és leglátogatottabb helynek számító Times Square-ről van szó, amit sokan szörnyűnek tituláltak a Tripadvisoron. "Mivel közvetlenül a Times Square mellett szálltam meg, sokat jártam arrafelé. Reggelente kevésbé tűnt forgalmasnak, de este nagyon zsúfolt és borzalmas" – írta valaki.

Egy másik felhasználó szerint az emberek bunkók, és sok olyan árus akad, aki buszos városnéző túrákat kínál, ám nem fogad el nemleges választ, és a turisták arcába tolakszik. Este nem lehet csak úgy odasétálni, rettentő zajos és forgalmas. "Rajta volt a kötelező látnivalókat tartalmazó listámon, megnéztem, kipipáltam, és ennyi. Sajnos nem az én világom" – olvasható egy újabb vélemény.  Másvalaki azt javasolja, hogy az őrült tömeg miatt hétvégén és decemberben ajánlott inkább elkerülni. Az emberek nem figyelnek arra, hogy merre mennek, mivel a telefonjukat bámulják és belerohannak a másikba.

A Times Square-en egyébként naponta mintegy 330 ezer ember halad át, amivel a világ egyik legforgalmasabb gyalogos átkelőhelyének mondható. Az ikonikus tér gyakran szerepel filmekben, és persze szilveszterkor a legforgalmasabb.

Mivel a Times Square ennyire népszerű, a turistáknak óvakodniuk kell a zsebtolvajoktól is. Elég gyakran előfordulnak ott, ezért a pénztárcákat és a telefonokat mindenképpen biztonságos helyen érdemes tartani. Nem árt óvakodni a Disney-figuráknak öltözött csalóktól sem, akik pénzért hajlandóak csak fotókat készíteni.

A káosz ellenére többen pozitív élményként írták le a Times Square-t.

"Az előadók, a forgalmas utcák és a csodálatos utcai művészet igazi nyüzsgő központja ez. Nagyszerű hely a város látványában és hangjaiban gyönyörködni, és magunkba szívni New York energiáját" – így egy "mellette" komment.

A Disney World egyik legrosszabb része az, hogy – hacsak nem költünk extra pénzt kedvezményekre és gyors bejutásra – az időnk nagy részét sorban állással töltjük. De nem csupán a szórakoztató parkokban kell erre számítani. A HawaiianIslands tanulmányában több ezer véleményt elemzett, hogy megállapítsa, mely turisztikai látványosságoknál vannak a legrosszabb sorok.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

látványosság | zsúfolt | vélemény | Times Square | new york

FOLYTASD EZZEL

Ezen a 10 repülőtéren a leglátványosabb a leszállás a világon

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom