Nemcsak Kiotó, hanem egész Japán szíve ez a bensőséges hangulatú hotel

Japán és az intimitás egymáshoz fűződő szoros kapcsolatának újabb tökéletes példája ez a hagyománytisztelő macsija házakból kialakított szálloda Kiotó nyugodt felében, a császári palota közelében.

A Kyomachiya Hotel Shiki Juraku összesen tíz kis fekete épületből áll össze. Küldetése szerint stresszmentes pillanatokkal kívánja kényeztetni a szállóvendégeit, akik itt rátalálhatnak Kiotó szívére.

Valamennyi szobája bensőséges, minimalista stílust képvisel: odabent az absztrakt műalkotások, a kortárs japán dizájnelemek és a múlt századi bútorok példás harmóniát alkotva segítenek kikapcsolni.

A nyugalom egyébként nem csupán a lakosztályokból árad: ez a fajta visszafogottság az egész környékre jellemző, mindössze néhány kisebb étterem és kávézó található arrafelé.

A szálloda a tradicionális kiotói építészeti vonalakat követi, ugyanakkor az enteriőrjében felfedezhetjük a modern dizájnemeleket is a kézzel festett textíliálktól kezdve a magas háttámlájú székekig. A múlt század elejéről származó macsija házakat alakították át vendégszobákká: a főépület kapott egy aprócska recepciót és egy reggelivel, és esténként koktélokkal csalogató, vörösben pompázó étteremet,

illetve egy onnan induló egzotikus sétányt, amely egy elszeparált, bájos kis kertbe vezet.

Inkább tűnik az egész koncepció egy hangulatos lakóparkban felállított vendégháznak, mint tipikus szállodának, annál is inkább, mivel szobaszerviz-szolgáltatásuk nincs. Cserébe minden szobába be van készítve egy komolyabb adag a helyi kávéspecialitásokból és bioteákból, valamint a lakosztályokbül közvetlenül lehet taxit rendelni.

A családi otthonokat idéző tíz macsija ház mindegyike egyedi karakterrel és elrendezéssel, ugyanakkor hasonlóan finom esztétikával bír.

Előfordulhat, hogy a lakosztályokban sötétebb tónusú fagerendákat találunk, de felfedezhetünk betonelemeket, múlt századból ránk maradt, vagy vintázs korszakból származó bútorokat, nyugati stílusú, méretes ágyakat, a fürdőben kő-, fa- vagy kerámiakádat és persze origami-ihlette lámpákat, meg bambuszredőnyöket, vagyis csupa olyan meghittnek mondható részletet, ami Japánra jellemző.

Ez is érdekelhet:

Tokió egyik legújabb szállodája olyan, mint maga Japán

Az árak fixek, nem emelkednek a turistaszezonban és nem lesznek olcsóbbak a holtidényben sem.

(Fotók: Heygents)

Kyomachiya Hotel Shiki Juraku | kiotó | meghitt | nyugodt | japán

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom