A kiadós, egészséges, vegán főétel ropogósra sült tofuval, spenóttal és citrusos tahini öntettel varázsol el. Tökéletes választás lehet ebédre és vacsorára, hiszen gyorsan, egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók:
- 3 db édesburgonya
- 220 gramm tofu
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1/4 teáskanál fokhagyma granulátum
- 1 zacskó bébi spenót
- 2 gerezd fokhagyma kockára vágva
- 1/4 csésze tahini
- 2 evőkanál almaecet
- fél citrom leve
- 1/4 csésze víz
- só, bors, fokhagymagranulátum
- főtt kukorica, petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítése:
Első lépés: Készítsük elő az édesburgonyát! A sütőt 200 fokra előmelegítjük, az édesburgonyákat villával megszurkáljuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Olajjal megkenjük, és addig sütjük, amíg meg nem puhul.
Második lépés: A tofut leöblítjük és lecsepegtetjük, majd papírtörlővel eltávolítjuk róla a nedvességet, végül felkockázzuk.
Harmadik lépés: A tofut egy tálba tesszük, ráöntünk egy evőkanál olívaolajat, rászórjuk a kukoricakeményítőt, sózzuk, borsozzuk, fokhagyma granulátummal ízesítjük. Óvatosan összekeverjük, majd az édesburgonya mellé tesszük a sütőbe és 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
Negyedik lépés: Egy serpenyőbe teszünk pár csepp olívaolajat, rádobjuk a bébi spenótot, a feldarabolt fokhagymát. 3-5 perc alatt megfonnyasztjuk.
Ötödik lépés: Egy kis tálban összekeverjük a tahinit, az almaecetet és a vizet. Sózzuk ízlésünk szerint, majd fél citrom levével elkeverjük.
Hatodik lépés: Tálaláskor az édesburgonyát felvágjuk, megtöltjük a fokhagymás spenóttal, ráhalmozzuk a tofut, ráöntjük a citrusos tahinivel, végül főtt kukorica szemekkel, frissen aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Az édesburgonyát nem csak töltve fogyaszthatjuk, hanem krémlevesként, sőt, akár salátába is remek választás lehet. Ha pedig egy igazán különleges chili non carne-ra vágynánk, avokádóval is társíthatjuk.
(Forrás: TwoSpoon, fotó: Getty)
vega | vegetáriánus | édesburgonya | recept | vegán | spenót
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!