Egy légiutas-kísérő szerint így lehetünk biztonságban egy törölköző segítségével a hotelben

Előfordulhat, hogy nem mindig érezzük magunkat teljes biztonságban egy szállodai szobában. Egy légiutas-kísérő tippjei segíthetnek ezen.

Az utaskísérőként dolgozó CiCi tanácsai és tapasztalatai közül mi is megírtunk már néhányat. Munkájából kifolyólag rengeteget utazik, és mindig elvégez egy biztonsági rutint, amikor hotelben száll meg, különösen az első érkezéskor.

Egy TikTok-videóban azt javasolja, hogy "mindig számoljuk meg, hány ajtó vezet a folyosón a legközelebbi kijárathoz". Ez tűz esetén lehet hasznos, amennyiben "túl sötét vagy füstös" a folyosó és nem látszódik a kijárat.

Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon róla, hogy egyedül van a szobájában, ellenőrzi a zuhanyzót, a szekrényt és egyéb helyeket is, ahol esetleg valaki elbújhat. Elárulta még, hogy mindig vesz egy kis törölközőt a fürdőszobából,

és extra biztonsági intézkedésként a zár köré tekeri, hogy az ajtót ne lehessen feltörni. Ezután a kéztörlővel lezárja a reteszzárat, így azt jóval nehezebb kinyitni.

A légiutas-kísérő óvatos, amikor idegeneket enged be a szobájába. Ha valaki bekopogtat, és azt mondja, hogy "takarítónő", vagy "szobaszerviz", miközben nem rendeltünk semmit, hívjuk a recepciót – tanácsolta.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

 

utazás | trükk | törölköző | biztonság | légiutas-kísérő

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom