Az uborka tökéletes nyári zöldség, hiszen frissítő, ropogós és enyhe íze miatt változatosan elkészíthető. Az uborka lehet mellékszereplő, de fő alkotóeleme is egy szezonális salátának. Például a klasszikus uborkasalátának, amely az egyik legnépszerűbb kísérője egy sor magyar fogásnak.
Ahhoz, hogy az uborka salátát készíthetjük tejföllel vagy anélkül, egy dolog biztos: minden esetben érdemes felhasználás előtt a szeletelt uborkát megsózni és a felesleges vizet leitatni róla.
Ezzel az egyszerű praktikával sokkal intenzívebbé válhat az uborkasaláta íze.
Az uborka sózása és lecsepegtetése megnövelheti az előkészítési időt, mégis kulcsfontosságú lehet. A lesózott zöldséget akár húsz-harminc percig is pihentethetjük további felhasználás előtt, majd bátran le is öblíthetjük, hogy eltávolítsuk róla a sót. Felhasználás előtt hasonlóan érdemes lesózni a tökfajták közül
a cukkinit és a padlizsánt is, hogy a felesleges nedvességet eltávolítsuk belőle.
Érdemes finomra őrölt sót használni a folyamathoz. A legjobb választás a himalája só, mivel az nyomokban kalciumot, káliumot és magnéziumot is tartalmaz, így egészségesebb alternatívának számít.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)
konyhai trükk | trükk | saláta | konyhai praktika | uborka | praktika
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!