Felgyorsítja a határnyitás folyamatát a világ egyik legbiztonságosabb országa

Bár azért még így sem kapkodják el.

Új-Zéland rendszeresen végez a világ legbiztonságosabb országait felsorakoztató lista elején, nem véletlenül, hiszen például a járvány idején is minden eszközzel törekedtek arra, hogy az ország vírusmentes övezet legyen. Ennek viszont az a hátulütője, hogy az egyszerű turisták már két éve nem tehetik be a lábukat erre a káprázatos vidékre.

Most azonban jó hírek érkeztek az országból, ugyanis a kormány bejelentette, hogy felgyorsítják a határnyitás folyamatát. Első lépésben, április 12-től a teljesen beoltott ausztrálok léphetnek be a szigetre, május 1-től pedig érkezhetnek a vízummentességet élvező országok állampolgárai például Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból, Írországból, Kanadából, Japánból és Németországból.

A magyar állampolgárok egyelőre csak dolgozói vízumot igényelhetnek április 20-tól,

turistaként viszont egészen októberig várniuk kell a látogatással, legalábbis a jelenlegi tervek szerint.

Az országban február 27-én kezdődött az újranyitás első szakasza, melynek keretében az Ausztráliában élő, teljesen beoltott új-zélandiak térhettek haza, majd egy héttel később következett a második szakasz, amelyben már a világ bármely pontján élő új-zélandiak visszamehettek, és elkezdődhetett a szakképzett külföldi és dolgozói vízumra jogosult munkavállalók vízumigénylése.

Nem csodálkozunk, hogy Új-Zéland nem kapkodja el a határnyitást, hiszen ebben az országban számos olyan hely van, ahol mi is el tudnánk viselni bármennyi karantént, főleg, ha még ilyen borokból is válogathatunk hozzá.

(Forrás: lonelyplanet.com, képek: Unsplash)

dolgozói vízum | vízum | uj-zeland | határnyitás | vízumigénylés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom