Soha nem találnád ki, miből készült ez a stílusos svéd kerékpár

És ha eláruljuk, hogy egy könnyedén újrahasznosítható anyagról van szó, ráadásul a Nespresso kávéinak is köze van hozzá?

Még így sem olyan egyszerű megfejteni, ezért inkább eláruljuk: egy svéd, kerékpárokat gyártó startup, a Vélosophy és a Nespresso partnerségéből született meg ez a limitált szériás bicikli, amelyet háromszáz újrahasznosított alumínium kávékapszulából gyártottak le.

Korábban mi is beszámoltunk már egy hasonló projektről, hiszen Tipton szemüvegkeretek is készültek már ezekből a kapszulákból. Ahogyan akkor is kiemeltük, az alumínium korlátlan alkalommal újrahasznosítható, az újrahasznosított alumíniumból pedig számtalan további termék készülhet. Akár egy ilyen menő kerékpár is.

Mindenképp dicséretes, hogy a Nespresso ilyen és ehhez hasonló projektekben vesz részt, hangsúlyozva az újrahasznosítás fontosságát. Mivel az elmúlt években a kapszulás kávégépek nagyon elterjedtek, az általuk termelt melléktermék mennyisége is jelentős. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az elhasznált kapszulákat begyűjtsék, kimossák, majd újrahasznosítsák.

A két márka közti együttműködés során ezer ilyen biciklit gyártanak le, ami azt jelenti, hogy nagyjából 300 ezer alumíniumkapszulát hasznosítanak újra.

További példás gesztus, hogy a svéd startup minden eladott kerékpár után egy másikat odaajándékoz egy rászoruló afrikai iskoláslánynak, ezzel megkönnyítve az iskolába való eljutását.

A környezetbarát kerékpár elnevezésén valószínűleg nem kellett sokat gondolkodni. Mi más is lehetne, ha nem RE:CYCLE? Megrendelni a kosárral, kávétartóval és kávékapszula alakú csengővel felszerelt bringát ezen a honlapon keresztül lehet.

Ez is érdekelhet:

A Tipton és a Nespresso hozta össze az év hazai stíluspillanatát

Hosszú még az év, de ha napszemüvegekről van szó, akkor biztosan.

(Képek: Vélosophy)

újrahasznosítás | kávékapszula | kapszula | bicikli | vélosophy

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom