Belgiumban és Olaszországban már megvan a múzeumok újranyitásának időpontja

Fokozatosan enyhülnek a szigorítások Európában, ami azt jelenti, hogy szépen, lassan a kulturális élet is visszaszivárog a mindennapjainkba.

Belgiumban és Olaszországban például május közepére tervezik újranyitni a múzeumokat. Itáliában Giuseppe Conte olasz miniszterelnök konkrétan május 18-át jelölte meg: azon a napon a könyvtárak és a kulturális intézmények már fogadhatnak látogatókat.

A belgiumi Antwerpenben a kortárs művészetek múzeuma május 19-én nyitja meg ismét a kapuit megfelelő iránymutatások mellett, míg további hat intézmény – köztük a brüsszeli Királyi Szépművészeti Múzeum – a tervek szerint ugyancsak attól a naptól lesz látogatható.

Természetesen mindkét ország esetében az élet visszatérésének hatékonysága attól függ, hogy a lakosság továbbra is betartja-e a szigorú higiéniai és biztonsági intézkedéseket – a The Art Newspaper magazin az enyhítések ellenére felhívja a figyelmet a társadalmi távolságtartás fenntartásának fontosságára.

Olaszország és Belgium mellett egyébként Németországban is megnyitottak már bizonyos kulturális intézmények, betartva az óvintézkedéseket.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

újranyitás | koronavírus | olaszország | múzeum | Németország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom