Ez a hely elsőre teljesen olyan, mint egy uszoda, de nem is lőhetnél jobban mellé

Míkonoszon láthatjuk az uszodaillúziót, aminek mi abszolút bedőltünk.

Minket teljesen becsapott a Saint of Athens kreatív ügynökség és a Dive Architects építésziroda dizájnja, ami biztosan a cél is volt, ugyanis elsőre abszolút azt hittük, hogy egy uszodáról látunk képeket.

Viszont ez a míkonoszi helyiség nem más, mint a Gavello nevű márka ékszerüzlete, amely látványra teljesen egy hatvanas évekbeli luxus uszodát utánoz.

Az építészek célja egyértelműen az volt, hogy az ékszerüzlet merőben üssön el a környező boltoktól: ez maximálisan sikerült is nekik.

Az uszodai jelleget a jellegzetes, kék csempék mellett az öltözőszekrények, törölközőakasztók, labdák és egy úszodai létra is erősíti.

Míkonoszról sokan nem tudják, mennyire merész és kozmopolita hely: ezt akartuk megmutatni ezzel a nagyon nem klisékben gondolkozó projektben. Igyekeztük a Gavallo színes és látványos ékszereihez passzoló, szürreális, légies és nyárt idéző dizájnt találni

– mondják a tervezők. A bolt kívülről amúgy teljesen olyan, mint a többi bolt, bent pedig gyönyörűen keveredik a modernitás és a retró. Egy kicsi Wes Andersont is érzünk benne, amit az építészek is megerősítenek.

(Fotók: Gavriil Papadiotis)

uszoda | építészet | mikonosz | görög | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom