Ezt a három utastípust nagyon nem szeretik a repülőtéri biztonsági ellenőrzésnél

Sokan utálják a biztonsági ellenőrzéssel járó kellemetlenségeket, de a "túloldalon" is akadnak dolgok, amik miatt nem igazán lelkesednek. 

Az utasokat általában a várakozás és a késések frusztrálják, pedig a biztonsági személyzet szerint könnyedén minimalizálható lenne az átvizsgálás ideje.

Sok utas ugyanis egyszerűen nem eléggé felkészült a repülésre, például feltartóztathatja a sort, mert az útlevelét keresi, esetleg elveszíti a pénztárcáját, vagy egyszerűen lekési a járatát.

Eric Guthier, az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal tanácsadója elárulta, milyen típusú utasok lassítják leginkább a folyamatot.

A szabályszegők

Egyértelműen ők állnak a lista élén. Azokról van szó, akik például zsebkést, túlméretezett flakont vagy üvegnyitót próbálnak felvinni a gépre. Az ő csomagjukat biztosan átvizsgálják. A több átvizsgálás pedig egyben azt is jelenti, hogy a sorok lassabban fognak haladni.

Annak elkerülése érdekében, hogy az utasok véletlenül valami tiltott dolgot vigyenek fel magukkal a fedélzetre, indulás előtt otthon még egyszer érdemes átnézniük az összes csomagot.

A mindenütt jelenlévők/türelmetlenek

A legnagyobb gondot a szervezetlenül érkező utas jelenti. Eric Guthier szerinte az utazónak már azelőtt rendben kell lennie, hogy egyáltalán beállna a biztonsági sorba. Guthier szerint: "Jobban szeretjük, ha az utasok időben érkeznek, szervezettek, és készen állnak az irataikkal. Amikor őrjöngnek, aggódnak és kapkodnak, akkor hajlamosak olyan dolgokat is tenni, amiket normális esetben nem csinálnának, például átküldik a háziállataikat az átvilágításon".

Ugyanilyen bosszantó számukra a türelmetlen utas. "A nap végén mi is hazamegyünk a családunkhoz. Az utasoktól azt kérjük, tartsák szem előtt, hogy mi az ő és a repülőtéren tartózkodók biztonságáért dolgozunk."

A hibás poggyásszal érkezők

Már a sérült poggyász is komoly fejfájást okozhat a biztonságiaknak. Késedelmekkel járhat, ha a személyzetnek nem működő cipzárakkal vagy túlságosan megtömött bőröndökkel kell megküzdenie.

Bár néha elkerülhetetlen a hibás táskával utazás, van egy egyszerű és gyors megoldás erre: használjunk gyorskötözőt.

Az AllClear utasbiztosítási szolgáltató új kutatása pedig a világ legfényűzőbb repülőtereire volt kíváncsi. A tanulmányt készítő csapat a lista elkészítéséhez  a világ 1800 repülőterét elemezte, leginkább arra fókuszálva, hogy azok mennyi és milyen minőségű kényelmi szolgáltatást kínálnak.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

biztonsági | személyzet | utazás | ellenőrzés | repülés

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom