Egy légiutas-kísérő szerint ezért nem szabad soha sem utazás közben posztolni

Fontos tanácsok egy hozzáértőtől, aki elmondta, mit nem ajánlatos tenni a repülőgépen, beleértve a közösségi médiában való posztolást is.

Brenda Orelus több mint kilenc évig dolgozott légiutas-kísérőként. A szakember egy TikTok-videóban adott pár tippet az utazással kapcsolatban; elárulta többek között azt is, milyen dolgokat nem vinne fel a gépre.

– Semmilyen körülmények között nem vinnék el magammal valamilyen tárgyat bárki más kérésére. Gondoljunk csak a Külföldön bezárva című dokumentumfilmre, amely olyan emberek életét mutatja be, akiket külföldi utazás közben tartóztattak le, és még csempészéssel is megvádoltak.

A légiutas-kísérő szerint utazás közben semmi esetre se osszuk meg a közösségi médiában az aktuális tartózkodási helyünket, és addig várjunk a nyaralási képek közzétételével is, amíg hazaérünk.

Aligha kell ecsetelni az okát, de azért kifejtjük: így mindenki számára nyilvánvaló, hogy mikor nem tartózkodunk otthon, ami muníciót adhat a betörőknek.

Brenda egyetértett azzal, amit már mi is megírtunk, hogy nem szabad mezítláb mászkálni a fedélzeten, főleg nem a mosdójában. – Nem víz van a padlón. Kezdjetek ezzel az információval, amit akartok – mondta.

A légiutas-kísérő tanácsa szerint utazás közben nagyon figyeljünk oda a szeretteinkre, és ő soha nem engedné, hogy idős szerettei egyedül utazzanak. – Igen, vannak emberek a repülőtéren, akik segíthetnek nekik eljutni a beszállókapuig, mert ez a munkájuk, de ők általában túlságosan túlterheltek ahhoz, hogy egyszerre több emberrel foglalkozzanak.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

utazás | légiutas-kísérő | posztolás | biztonság | tanács

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom