Biztonságos most Franciaországba utazni? Így érinthetik a turizmust az éjszakai zavargások

Már hat napja tartanak a tüntetések, amelyek amiatt törtek ki, hogy egy közúti ellenőrzés során lelőttek egy 17 éves fiatalt, Nahel Merzoukot.

Párizsban, Marseille-ben, Lyonban, Grenoble-ban, Lille-ben és Toulouse-ban is súlyos összecsapások történtek a rendőrök és a tüntetők között, mely utóbbiak autókat gyújtottak fel és üzleteket fosztottak ki.

A vasárnap éjszaka azonban már sokkal nyugodtabban telt, ami előrevetítheti, hogy a végükhöz közelednek az elmúlt hét heves jelenetei. Vasárnap este már „csak“ százötven embert tartóztattak le, míg előző este több mint hétszázat.

Marseille

Ugyanakkor több ország is figyelmeztetést adott ki a Franciaországba utazóknak, melyek még mindig érvényben vannak. Nagy-Britannia június 30-án azt javasolta a turistáknak, hogy figyeljék a médiát, és kerüljék el azokat a területeket, ahol zavargások vannak, és persze kövessék a hatóságok tanácsait.

Fontos tudni, hogy a közutakon fennakadások lehetnek, és a tömegközlekedést is korlátozhatják.

A buszok és villamosok például este kilenckor leállnak, hogy a tüntetők ne vehessék azokat célba. A vonatok viszont várhatóan továbbra is a megszokott rendben közlekednek, ahogyan a párizsi metró is.

A német külügyminisztérium szintén a tájékozódást és a tüntetések helyszíneinek elkerülését javasolja, ahogyan az Egyesült Államok is. A magyar Konzuli Szolgálat oldalán ugyanezek az információk olvashatók, mint írják, az összecsapások csökkenő tendenciát mutatnak, és Párizs külvárosaiban valamint a nagyobb vidéki városokban az elmúlt éjszakák során jóval kevesebb összetűzésre került sor a rendőri erőkkel.

Lille

Hozzáteszik, hogy a felszíni közlekedés korlátozása egyelőre fennáll, éjszakára leáll a busz és a villamosközlekedés (19-21 órától), és továbbra is javasolják a párizsi külvárosok, a nagyvárosok központjainak elkerülését az éjszakai órákban, illetve a fokozott körültekintéssel való közlekedést ezeken a helyeken.

Felhívják a figyelmet egyúttal arra is, hogy Párizsban és a vidéki nagyvárosokban nagyon elterjedt a zsebtolvajlás, a turista látványosságok környékén és a tömegközlekedésen fokozottan ügyeljünk az okmányainkra és értékeinkre. Összességében az ország továbbra is biztonságos úti célnak számít.

A szakemberek a korábbi tüntetések és sztrájkok során attól tartottak, hogy a turisták elpártolnak Franciaországtól.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

zavargások | utazás | biztonság | franciaország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom