Ezt a gyönyörű országot kell megnézni idén a világ egyik legismertebb magazinja szerint

A híres szafaricélpontként ismert ország több millió utazó vágyálmainak listáját vezeti.

Kenya régóta keresett úti cél azoknak, akik természetes közegükben lesnék meg a vadon élő állatokat.

A National Geographic egyenesen 2024 legjobb utazási élményének nevezte az ottani lovas szafarit, ami egyedülálló lehetőség az állatok megfigyelésére.

A híres Maasai Marában számos állatfaj, köztük oroszlán, elefánt, zsiráf, víziló és zebra él, a szafari túrákat pedig jellemzően terepjárón élvezhetjük, de egy ideje a bizonyos lovas szafari is elérhető, ami kevésbé zavarja az állatok nyugalmát.

Maga az afrikai ország a legjobb helyek listájának élén végzett 2024-re vonatkozóan, mert a szafarin kívül még sok más felfedezni valóval csábít. A félsivatagi Samburu régió ad otthont Kenya egyik leglenyűgözőbb őslakos csoportjának, melynek tagjai sárból épített kunyhókban élnek, és szívesen fogadják a turistákat, amennyiben azok egyedülálló életmódjukról érdeklődnek.

Kenyában ezernyi túraútvonal is található, csodás erdők és hegyek várják a kirándulókat. Rengeteg szállás közül lehet választani, a luxusszafari jellegű opcióktól a kedvezőbb árú önellátó egységekig.

Ami az időzítést illeti, leginkább a július és október közötti időszakot érdemes megcélozni, mert akkor esedékes a gnúvándorlás,

míg a búvárkodni vágyók számára az október és március közötti hónapok a legmegfelelőbbek.

Kenya biztonságos ország, a nagyszámú rendőrségi jelenlét és a szigorú biztonsági ellenőrzések teszik azzá. Érdemes persze mindig résen lenni és vigyázni a tolvajokkal. Legalább tíz nap ajánlott ahhoz, hogy mindent kiélvezhessük, amit Kenya csak kínál, a vadonban töltött napoktól kezdve a gyönyörű strandokon át a különleges kultúra felfedezéséig.

A Lonely Planet útikönykiadó fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából ötven úti célt választott ki,  amelyeket jövőre érdemes lesz meglátogatni. A Best in Travel listát öt kategória, a fenntarthatóság,  az ár-érték arány szempontjából legjobb helyek, a legjobb városok, országok és régiók alkotják.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images, Unsplash)

szafari | kenya | élmény | legjobb | 2024

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram