Koppenhágában van a világ legboldogabb múzeuma

Jól jön a nehéz időkben.

Boldogság. Röpke, kellemes érzés, melyet viszonylag ritkán élhettünk meg a meglehetősen vészterhes 2020-as évben. Észak-Európában viszont akad egy hely, ahol biztosan feltűnik egy kis reménysugár.

Ez pedig a világ első boldogságmúzeuma, melyet stílszerűen a világ második legboldogabb országában, Dániában nyitottak meg még a nyár folyamán. A koppenhágai The Happiness Museumban a látogatók jobban tudják formálni a saját boldogságukat, ezáltal pedig a világ is jobb hellyé változhat.

A 240 négyzetméter alapterületű múzeumban nincsenek szivárványok vagy szupercuki kiskutyák, ellenben számos interaktív tevékenységre van lehetőség, a gyűjteményében pedig boldogsággal kapcsolatos műtárgyakat találni, amelyeket a világ minden tájáról adományoztak az emberek.

Az intézmény a boldogság nemzetközi történetét is feldolgozza, vizsgálja a boldogság politikáját és a mosoly anatómiáját, és arra a kérdésre is megpróbál válaszolni, hogy miért tartják az északi országokat boldogság-nagyhatalomnak.

"Arra gondoltunk, miért is ne hoznánk létre egy helyet, ahol az emberek különböző perspektívákból tapasztalhatják meg a boldogságot, és miért ne adhatánk nekik egy kiállítást, amely segít egy kicsit bölcsebbé válni néhány olyan kérdés kapcsán, melyre régóta keresik a választ?" – mondta a Boldogságkutató Intézet ügyvezetője, Meik Wiking.

Bár a Happiness Museum jó szándékú hely, de rendkívül szigorú szabályok között lehet csak látogatni: ügyelni kell a távolságtartásra, csupán egy irányban lehet haladni, egyszerre pedig maximum ötven ember mehet be feltöltődni.

Ez is érdekelhet:

Most érdemes elmenni a Louvre-ba

Nem kell a szokásos tömegtől és lökdösődéstől tartani.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

Dánia | museum | happiness | múzeum | koppenhága

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom