Variációk az olaszok legjobb előételére

Az olasz antipastik alapja lehet a caprese saláta hozzávalói, melyeket aztán tovább lehet fokozni további autentikus alapanyagokkal.

Az alaprecepthez apró bambusznyársakra, kis koktélparadicsomokra, apró mozzarella golyókra, frissen szedett bazsalikomra és némi balzsamecetre van szükség. Egész egyszerűen minden hozzávalót rászúrunk a nyársakra és óvatosan meglocsoljuk a balzsamecettel. Ha van otthon zöld vagy fekete olívabogyó, érdemes azt is felhasználni, így még gazdagabb ízvilágú lesz az előétel.

Az előételhez azonban gyakorlatilag bármilyen olasz alapanyagot felhasználhatunk: mehet a nyársra pármai sonka, olasz felvágott vagy kolbász is.

Az igazán ütős változathoz pedig egy tradicionális tésztafélét is felhasználhatunk.

Hozzávalók:

  • extra szűz olívaolaj
  • 30 dekagramm friss sajtos tortellini
  • só, bors
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 20 dekagramm mozzarella golyók
  • friss bazsalikom
  • 15 dekagramm szeletelt szalámi
  • sült kápia paprika lecsöpögtetve, falatnyi darabokra szeletelve
  • olajbogyó

Elkészítése:

Első lépés: Egy nagy lábasban szokásos módon al dente-re főzzük a tortellinit, lecsöpögtetjük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk két evőkanál balzsamecettel, ugyanennyi extra szűz olívaolajjal. Átkeverjük és félretesszük.

Második lépés: Egy kisebb tálba öntjük a mozzarella golyókat, fűszerezzük apróra vágott bazsalikommal, öntünk rá egy kevés olívaolajat és ezt is félretesszük.

Harmadik lépés: A nyársakra először egy darab mozzarellát teszünk, majd mehet rá a szalámi, a sült kápia paprika, a tortellini, egy levél bazsalikom és végül egy olajbogyó. Frissen fogyasztjuk.

Legyen szó a tészta készítéséről, a bor erjesztéséről vagy csak az élet élvezetéről, úgy tűnik, van mit tanulnunk az olaszoktól. Az üzletekben pedig már megkezdődött az eperszezon, hamarosan pedig az első hazai termesztésű szemek is elérhetőek lesznek a piacokon. Érdemes kihasználni az előttünk álló heteket, hónapokat arra, hogy minél változatosabban használjuk fel ezt az isteni szezonális gyümölcsöt. Ez a krémesen lágy tiramisu pedig garantáltan meghozza a kedvünket a további kísérletezéshez.

(Fotók: Getty Images)

olasz konyha | recept | gasztronómia | előétel

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa