A világon ezekbe az éttermekbe a legnehezebb asztalt foglalni

Vannak olyan vendéglátóhelyek a világon, ahová asztalt foglalni nagyobb kihívás, mint eljutni oda.

Aki utazik, az eszik is és aki eszik, akarva-akaratlanul is felfedezi a helyi gasztronómiát. A tudatosabb ínyencek pedig céltudatosan indulnak útnak, kifejezetten azért, hogy új ételeket kóstoljanak meg és kipróbáljanak új éttermeket. Vannak helyek, ahová bejutni pofonegyszerű és vannak olyan exkluzív éttermek is, ahová igazi kihívás.

Monteverde

Könnyebb Párizs legrégebbi éttermeibe asztalt foglalni, mint a chicagói Monteverdében vacsorázni.

A város West Loop kerületében, a West Madison Street mentén található olasz ételeket kínáló étterem hatalmas várólistával rendelkezik, a legkönnyebben pénteken, ebédidőben van esély arra, hogy megkóstoljuk ott az itáliai konyha remekeit.

The Chairman

A Hongkongban található The Chairman étterem hagyományos kantoni ételekkel várja a vendégeket. A hely a város egyik legnépszerűbb létesítménye, több hónapos várólistával. A díjnyertes étterembe bejutó ínyencek azonban garantáltan nem fognak csalódni a legkiválóbb kínai ételekben.

Alinea

Napjainkban sorra nyitják meg kapuikat a tematikus éttermek, így már több, víz alatti hely is működik. A chicagói Alinea azonban más, hiszen hírnevét nemcsak látványos enteriőrjével és zseniális fogásaival vívta ki, hanem hosszú foglalási listájával is.

A legendás étterem foglalórendszere minden hónapban 15-én, helyi idő szerint délelőtt 11-kor nyílik meg, az asztalok pedig percek alatt betelnek.

Noma

A világ egyik legjobb éttermének tartott Noma helyi alapanyagokból előállított ételeket kínál, nemzetközi szinten is elismerik zseniális konyháját és kiterjedt fenntarthatósági törekvéseit is. A barátságos légkör ellenére nem egyszerű asztalt foglalni a Nomába, az időt azonban érdemes kivárni, hiszen aki egyszer oda betér, legszívesebben nem is enne többé máshol.

Masalawala & Sons

Brooklyn gasztronegyede mindig is mágnesként vonzotta az ínyenceket. A kulináris kalandorok számára kihagyhatatlan hely a Masalawala & Sons a Fifth Avenue-n, ahol hihetetlen indiai ételeket kóstolhatnak.

A várólista jelenleg hatszáz fős, így érdemes az egész New York-i utazást a szabad időpontok és asztalok köré szervezni.

Dame

A Dame étterem szintén New Yorkban található, a szakértők szerint ott lehet a legjobb tengeri ételeket kóstolni. A legendás étterem várólistája körülbelül tizenkéthetes, de még így is lehetetlen asztalhoz jutni, ha nem vagyunk tagja az exkluzív klubjának. A tagság ugyanis egész évben lehetővé teszi az asztalfoglalást, így a Dame elsősorban a törzsvendégek kiváltsága.

Sukiyabashi Jiro

A világhírű étterem Tokióban, Ginza metróállomás közelében található. Egy igazi rejtőzködő gyöngyszem, amelyet csak a legtudatosabb utazók találnak meg. Ha bejutnak, megkóstolhatják a világ legjobb szusiját. Ellentétben a modern, korlátlan fogyasztást kínáló éttermekkel vagy a gyorséttermi megoldásokkal, a Sukiyabashi Jiro féltve óvja a szusi elkészítésének hagyományát.

A foglalás azonban több okból is igazi kihívás.

Az étteremben csak tíz ülőhely áll rendelkezésre, másrészről pedig nem engednek be bárkit, a foglalások nem nyilvános platformokon zajlanak, hanem a tokiói luxusszállodákon keresztül lehet csak bejutni több hónapos várólistát követően.

(Forrás: The Travel, fotók: Hivatalos Facebook oldalak)

várólistsa | étterem | vendéglátóhely | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom