Szokatlan, de érthető kéréssel fordult a turistákhoz Velence városa

A turistaforgalom nagyjából a járvány előtti szinten tart Velencében, ezért a helyi hatóságok keresik a módját, hogyan lehetne korlátozni a tömegturizmus negatív hatását.

Mivel a népszerű olasz városban a keletkező hulladék mintegy negyven százalékáért a turizmus a felelős, arra kérik a Velencébe látogatókat, hogy dobják el az egyszer használatos, műanyag vizes palackokat, és ne is vásároljanak, vagy hozzanak magukkal ilyet, hanem helyettük ivókutakból igyanak.

Ezt találta ki a helyi önkormányzat a környezetszennyezés csökkentésére.

A kampány keretében egy térkép is készül, mely a város 126 ivókútját és a közeli szigeteken található további hatvan ivókutat mutat be. A helyiek szerint a kutakból százméterenként található egy.

Korábban egyébként debütált már ehhez hasonló térkép egy magánprojekt keretében; a Venice Tap Water már ismertette a szigeteken található ivókutakat, ugyancsak a műanyagszennyezés csökkentése érdekében.

Az új kampány a legújabb kísérlet arra, hogy a velencei turizmus egy fenntarthatóbb modell felé mozduljon el.

Korábban megírtuk, hogy vízipisztollyal “fegyverzik fel” vendégeiket egyes velencei szállodák a falánk galambok és sirályok ellen, amelyek agresszívan csapnak le a szabadban reggeliző vagy ebédelő vendégek szendvicseire, pizzáira és más harapnivalóira.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

környezetszennyezés | műanyag | turisták | palack | velence

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom