Új világ Velencében: csak bizonyos számú turistát engednek be a városba

Az olasz hatóságok bejelentették, hogy a tömegturizmus visszaszorítása érdekében korlátozni fogják a Velencébe érkezők számát.

Korábbi adatok szerint eddig naponta mintegy 100 ezer turista sétálhatott Velence terein.

2022-ben azonban már nem lehet csak úgy bejárni a lagúnák városát.

A turisták nemsokára csak akkor látogathatják Velencét, ha előtte online lefoglalták az öteurós belépőjüket. A jegyek csupán egy napra lesznek érvényesek – a terv ezzel az, hogy korlátozzák az újonnan érkezők létszámát.

"A cél a város számára megterhelő egynapos trip, vagyis az egy napra érkezők és gyorsan távozók visszaszorítása, és ehelyett az ún. lassabb turizmus ösztönzése" – magyarázta Simone Venturini, a város turizmusért felelős alpolgármestere.

A hamarosan üzembe állítandó beléptető kapuk már megérkeztek Velencébe, hogy lezárják a történelmi városrészek fő bejáratait. Ötszáz kamera figyeli majd a látogatók áramlását, folyamatosan képeket mutatva az utcákról, hogy felkutassák az esetlegesen eltévedt turistákat.

A rendőrség az okostelefonok adatainak köszönhetően valós időben is képes lesz megállapítani az emberek személyazonosságát. "Ha az adatokat összesített, anonim formában adom meg, akkor pontosan láthatjuk, hogy kikről van szó: 977 külföldi, 800 olasz, 135 helyi lakos és 139 ingázó" – árulta el Maria Teresa Maniero, a velencei rendőrség parancsnokhelyettese.

A rendszer ellenben úgy van beállítva, hogy a helyi lakosok szabadon mozoghassanak.

Az elmúlt években Velence leginkább azért került a címlapokra, mert egyike lett azon európai városoknak, ahol az éghajlatváltozás komoly gondokat okoz. Az árvizek, illetve a csatornák mentén emelkedő vízszint mellett azonban akadnak még további problémák is, amikkel a helyieknek szembe kell nézniük.

(Forrás: EuroNews, fotók: Pixabay)

fizető kapu | tömegturizmus | olaszország | velence | belépés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom