Soha ennyi Vermeert még nem láthattunk egyetlen falon

Johannes Vermeer lassú és fáradságos munkája során mindössze hatvanhat festményt alkotott, melyek közül csupán harmincnégy maradt meg az utókornak. A New York-i Metropolitan Museum of Art ezek közül ötöt tudhat magáénak, annyit, amennyit senki más a világon (néhány házzal odébb a Frick hármat tulajdonol). Szeptember végéig most láthatjuk őket, ha arrafelé járunk. 

Mostanában esett át nagyszabású renováláson a Met európai festményeit kiállító szekciója, úgyhogy ennek köszönhetően Vermeer műveit átköltöztették a megszokott helyükről egy kisebb helyiségbe. A szeptember 29-ig látható, A New Look at Vermeer című kiállítás ritka és valószínűleg egyszeri alkalom, hogy egy helyen, sőt, egy falon láthassunk ennyi Vermeert.

Csak hogy érzékeltessük, mennyire különleges lehetőség ez: Magyarországon először 2014 októberében volt látható egyik festménye, a Szépművészeti Múzeumban kiállított Az Asztronómus.

Ez öt Vermeer egyébként csak egy rövid ízelítő abból, ami október 16-án kezdődik a gigantikus New York-i múzeumban, akkor nyílik ugyanis a Holland mesterek a Metben című tárlat, amely során a múzeum saját németalföldi munkáiból állít ki hatvanöt festményt.

Ez is érdekelhet:

Frida Kahlo mítikus világa a Nemzeti Galériába költözik

Egy igazi karakter, és erős nő abból a korból, amikor nem volt könnyű erős nőnek lenni.

(Fotók: The Met, Getty Images)

met | kiállítás | new york | tárlat | Johannes Vermeer

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom