Kétszázötven éves a világ egyik leghíresebb pezsgőpincészete

Az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton tulajdonában lévő pezsgőházat kétszázötven évvel ezelőtt alapították, a jeles évfordulón pedig a Veuve Clicquot arra buzdítja vevőit, álmodjanak nagyot, fényeset és szépet. A pezsgőház számára a jubileumi év több, mint egy mérföldkő: óda az örömhöz és az optimizmushoz.

A Veuve Clicquot története "la grande dame of Champagne"-nyal, Madame Clicquot-tal kezdődött, aki 1805-ben, huszonhét évesen, férje halála után vette át az 1772-ben alapított pincészet irányítását. Madame Clicquot egymaga tette a pezsgőházat azzá, ami ma is: a merészség, a kreativitás és az optimizmus példájává.

Még a legnagyobb csapások idején is az volt a meggyőződése, hogy a dolgok jó oldalát kell nézni.

1810-ben megalkotta a márka első évjáratát, ő hozta létre az első ismert kevert rosé pezsgőt is 1818-ban.

Az volt a célja, hogy a legjobb legyen, és soha nem hagyott fel ezzel az elképzelésével. Híres mondása szerint

ha a tökéletesség keresése során egyszerre két lépést kell megtennünk, akkor nem szabad megelégednünk azzal, hogy csak egyet tegyünk.A pezsgőház ötvenedik évfordulóján Madame Clicquot a „Solaire Culture-t”, vagyis a felkelő napot ünnepelte. Nem véletlenül viseli a Veuve Clicquot 1877-óta a napsárga színt címkéin, hiszen ez kifejezi a ház egyik mottóját, miszerint

minden nap új lehetőség egy szebb jövő építésére.

A pezsgőház az elmúlt két évszázadban is megőrizte Madame Clicquot szellemiségét, létre hozták a nőkre összpontosító BOLD by Veuve Clicquot programot, valamint a környezetvédelem és az ökotudatosság fokozása érdekében a THE ICONS kollekció is, az EcoYellow program pedig a Veuve fenntarthatóságát támogatja.

(Forrás: Haute Living, fotók: Getty)

veuve clicquot | pezsgő | champagne | pezsgőház

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom