Ha egy bizonyos dolgot nem viszünk magunkkal, akkor kevésbé lehet jó a repülés.
Jeanie Carter pilóta egy üveg vízre esküszik.
Mint az köztudott, a jelenlegi korlátozások miatt a magunkkal hozott vizet nem engedik át a biztonsági ellenőrzésen. Utána természetesen lehet vásárolni folyadékot a terminálon, amit viszont már felvihetünk a fedélzetre.
A pilótaként dolgozó Jeanie Carter elmondta, hogy mindig vesz legalább egy palackozott vizet, és aztán viszi magával a gépre, merthogy ott nem mindig jut.
– A kereskedelmi járatokon azt vettem észre, hogy bizonyos helyzetekben a személyzet nem tud frissítőt felszolgálni, mert vagy nagyon rövid a út, vagy turbulencia lép fel. Utóbbi esetében pedig nem túl biztonságos, ha a kocsikkal a folyosón állnak.
A pilóta azt javasolja, hogy a beszállás előtt vásároljunk vizet, vagy töltsünk fel egy újratölthető vizes palackot.
A légiutas-kísérők persze megkínálhatják a szomjas utast csapvízzel, de az nem mindig a legjobb minőségű, sőt egyesek óva intettek attól, hogy vizet kérjünk a repülőgépen, mert a tartályt, amelyben tartják, ritkán tisztítják.
Egy légikísérő elmondta, hogy számukra egyre bosszantóbb már, amikor az utasok azt kérik tőlük, töltsék újra a vizes palackjukat. Ez többek között azért sem igazán lehetséges, mert csak bizonyos mennyiségű víz van a repülőn.
Egy pilóta elárulta, miket érdemes csinálni, ha félsz a repüléstől, ezt az öt másodperces biztonsági trükköt pdig minden utasnak tudnia kell, amikor felszáll a repülőre.
(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)
fedélzet | palackozott | terminál | pilóta | utazás
Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
![](https://roadster.hu/uploads/2024/06/roadster-16-promo.jpg)
Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!