Egy pilóta elárulta, mit kellene minden utasnak megvennie a repülőtéren még a felszállás előtt

Ha egy bizonyos dolgot nem viszünk magunkkal, akkor kevésbé lehet jó a repülés.

Jeanie Carter pilóta egy üveg vízre esküszik.

Mint az köztudott, a jelenlegi korlátozások miatt a magunkkal hozott vizet nem engedik át a biztonsági ellenőrzésen. Utána természetesen lehet vásárolni folyadékot a terminálon, amit viszont már felvihetünk a fedélzetre.

A pilótaként dolgozó Jeanie Carter elmondta, hogy mindig vesz legalább egy palackozott vizet, és aztán viszi magával a gépre, merthogy ott nem mindig jut.

– A kereskedelmi járatokon azt vettem észre, hogy bizonyos helyzetekben a személyzet nem tud frissítőt felszolgálni, mert vagy nagyon rövid a út, vagy turbulencia lép fel. Utóbbi esetében pedig nem túl biztonságos, ha a kocsikkal a folyosón állnak.

A pilóta azt javasolja, hogy a beszállás előtt vásároljunk vizet, vagy töltsünk fel egy újratölthető vizes palackot.

A légiutas-kísérők persze megkínálhatják a szomjas utast csapvízzel, de az nem mindig a legjobb minőségű, sőt egyesek óva intettek attól, hogy vizet kérjünk a repülőgépen, mert a tartályt, amelyben tartják, ritkán tisztítják.

Egy légikísérő elmondta, hogy számukra egyre bosszantóbb már, amikor az utasok azt kérik tőlük, töltsék újra a vizes palackjukat.  Ez többek között azért sem igazán lehetséges, mert csak bizonyos mennyiségű víz van a repülőn.

Egy pilóta elárulta, miket érdemes csinálni, ha félsz a repüléstől, ezt az öt másodperces biztonsági trükköt pdig minden utasnak tudnia kell, amikor felszáll a repülőre.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

tanács | pilóta | terminál | repülés | utazás

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom