Hihetetlenül látványos kiállítás nyílt Cannes új, víz alatti múzeumában

Több mint négy évig dolgozott a világhírű brit szobrászművész azokon az alkotásokon, amelyeket a Szent Margit-sziget partjainál, a tenger fenekén állítottak ki.

A francia Riviéra egyik gyöngyszeme, a filmfesztiváljáról ismert Cannes új víz alatti múzeumának célja, hogy felhívja a figyelmet a tengeri élet védelmére. A tengerfenéken a neves brit szobrászművész, Jason deCaires Taylor egyedülálló szobrai láthatóak.

Az alkotásokon maszkok vannak, a szobrok súlya pedig meghaladja a tizenkét tonnát.

A szobrokat csónakokkal vitték a helyszínre, majd a búvárok daruk segítségével tették a helyükre.

A szobrász több mint négy évig dolgozott azokon az alkotásokon, amelyek a Földközi-tenger első víz alatti múzeumának installációit alkotják.

A szobrokon a helyiek portréi köszönnek vissza, látható közöttük egy nyolcvanéves halász és egy kilencéves általános iskolás gyermek is, de kapcsolódnak az identitáshoz, a külsőségek mögött rejlő értékekhez és a sérülékeny természethez is.

Úgy tudni, az alkotások természetes, pH-semleges cement felhasználásával készültek, így nemcsak mentesek a káros anyagoktól, de alkalmasak arra is, hogy a helyi ökoszisztéma szövetébe ágyazódva annak szerves részévé váljanak. A pH-semleges cement ugyanis rendkívül tartós, durva textúrájú, így segíti a korall lárvák tapadását és fejlődését. A ráncokból kialakított zugok pedig otthont biztosíthatnak a halaknak és a rákféléknek.

A sznorkelezők és a búvárok belépődíj megfizetése nélkül úszhatnak a szobrok között.

Norvégiában már megnyílt Európa első víz alatti étterme, és egészen lenyűgözően néz ki, ezen a videón pedig a víz alatti királyság meghökkentő effektekkel ejt rabul.

(Fotók:  Jason deCaires Taylor)

franciaország | szobor | múzeum | művészet | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom