Még néhány napig becsapja a szemünket Washington új installációja

Ha egy kicsit komótosabb tempójú Amerikára vágyunk, de azért nem szeretnénk lemondani a nagyváros kínálta lehetőségekről, Washington tűnik ideális választásnak. A szűk, macskaköves utcák ugyanúgy részei a főváros életképeinek, mint a világon mindenhol ismert grandiózus épületek, és most néhány napig egy különleges installáció is feliratkozik a látnivalók közé.

A Waterfront Parkhoz kell elbaktatnunk, ha keretbe foglalt fluoreszkáló kötelekben gyönyörködnénk – merthogy a brooklyni Hou de Sousa stúdió remekműve tulajdonképpen ennyiből áll.

Január 6-ig csodálhatóak meg a színes formák, melyek hatvanöt négyzetméternyi területet foglalnak el a Potomac folyóra néző parkban.

A különböző nézőpontokból tekintve folyamatosan és gyorsan változó műalkotás célja, hogy egyszerre kínálja a fény, a szín és a tér élményét.

Bármelyik oldalról is vizslatjuk a kilenc különböző méretű és formájú darabból álló installációt, biztosan nem találunk két egyforma beállítást, éppen ezért arra ösztönzi a közönséget, hogy minden lehetséges aspektusból vizsgálja meg a művet.

A könnyű acélrácshoz erősített kötelek, avagy zsinórok közötti lyukak afféle vizuális effektekhez hasonló hatást váltanak ki, amit Moiré-effektusnak nevezünk (a rövid tudományos magyarázat szerint két vagy több hullám/vonal egymásra kerülésekor kialakuló interferencia eredményeként létrejövő új, hullámos mintázatról beszélünk).

Magyarul, ha elhaladunk mellettük vagy közöttük sétálgatunk, olyan érzésünk támad, mintha mozognának a kötelek.

A blokkokat Brooklynban szerelték össze, és egy tizennégy méter hosszú teherautóval szállították Washingtonba. Nem különösebben nehezek, és a felhasznált anyagoknak köszönhetően akkor sem nyúlnak vagy zsugorodnak össze, ha csapadék éri őket; stabilak, és ellenállnak a szélsőségesebb időjárásnak is.

A The Prismatic január hatodikáig díszíti az Egyesült Államok fővárosát.

(Fotók: Dezeen)

főváros | egyesült államok | fluoreszkáló | installáció | színes

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom