Wes Anderson olyan enteriőrt álmodott meg egy vonatkocsiba, ami visszarepít az időben

A Belmond luxusutazási társaság felkérte Wes Anderson amerikai filmrendezőt, hogy segítségével újjászülethessen egy vonatenteriőr. A végeredmény egy olyan hihetetlenül lüktető, az 1950-es éveket megidéző, art deco ihletésű kocsi lett, amelyben a történelmi jelleg és a rendező merész, modern látásmódja tökéletesen tud találkozni.

Egy Cygnus kocsit alakított át Wes Anderson, hogy átmentsenek valamit a modern kornak a vonatozás aranykorából. A szerelvény enteriőrje éppen olyan, mintha a rendező egyik filmjének díszletében járnánk. Merész és éles vonalak, bonyolult minták, élénk színek jellemzik, ugyanakkor áthatja a nosztalgikus hangulat is.

A fával burkolt falak magával ragadó intarziát kaptak, amelyekhez rendkívül jól illenek a bonyolult mintázatú kárpitok, amelyek a tekintetet egészen a pasztellszínű mennyezetig elvezetik.

A Cygnusra már le is lehet foglalni az első jegyeket, hogy egynapos kirándulásokon fedezhessék fel az érdeklődők Wes Anderson világát és a csodálatos, London környéki vidéket.

Wes Anderson vattacukorszínű, szirupos, geometrikus formákkal teli, már-már őrült világa a filmvásznon keresztül is nagy hatású, ami egyúttal sejteti, hogy a művész kultusza nem ér véget a moziban. Amellett, hogy idén feleségével, a ruhatervező Juman Malouffal a bécsi Kunsthistorisches Museum egyik kiállításának kurátoraként is bemutatkozik, az enteriőrtervezésben is otthonosan mozgó rendező számos tervezőt inspirál világszerte.

(Forrás: Designboom, fotók: Belmond)

design | utazás | belmond | dizájn | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom