Így készülnek a különleges teák egy idilli farmon, Kanadában

Amikor teaültetvényekre gondolunk, indiai, kínai vagy japán tájakról villannak fel megnyugtató életképek, a hűvös Kanada valahogy sosem jut eszünkbe. Pedig juthatna: a csendes-óceáni partvonal mentén, Brit Columbia tartományban például meghitt körülmények között éli mindennapjait a Westholme Tea Company, egy igazi békebeli teafarm, ahol a legdurvább zajnak a madárcsicsergés számít.

Victor Vesely és felesége, Margit Nellemann 2008 óta üzemelteti az organikus farmot Westholme-ban. A kezdeti időkben még Art Farmnak hívták, és különböző művészi, illetve teázással kapcsolatos eseményeknek adott otthont. Két nagy sátorban tartották a rendezvényeket, melyekhez a farmon termesztett dolgokból készült ételeket, italokat és persze teákat szolgálták fel, utóbbiakat a Margit szorgos kezei közül kikerült kerámiakannákban és -csészékben.

Victor nagyjából ekkor ismerte fel, hogy a vidék különleges mikroklímája alkalmas lehet teanövények termesztésére.

2010-ben mindjárt kétszáz palántát ültettek, melyek a híresen kemény kanadai telet ugyan túlélték, a környékbeli szarvasok zaklatását viszont nem – azok ugyanis előszeretettel csemegéztek a tealevelekből.

Mára ez a probléma megoldódott, úgyhogy 2016 óta a tealevelek termesztéséből és feldolgozásából élnek. Napjainkban előszeretettel zarándokolnak el hozzájuk a teázás rajongói, akiket teavariációk százai mellett Earl Grey csokoládés süteménnyel várnak a házigazdák. A farm szerdától vasárnapig látogatható, és a teakülönlegességeken kívül Margit kézműves remekeiből is vásárolhat a vendég.

Ez is érdekelhet:
Felfedeztük a tél italát, ami úgy borít be, mint egy Nagy Zöld Hullám

A Zhao Zhou-ban már van matcha, és mint mindent, ezt is felsőfokon művelik. Energetizál, felmelegít, felfrissít: mondjuk, mit kell tudni erről az árnyékolt zöld teáról.

(Fotó: Unsplash)

farm | szertartás | teaültetvény | vancouver-sziget | video | victor vesely

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom