Ha csúcspezsgők és hozzá topkilátás, akkor az csak egy helyet jelenthet Budapesten. Igen, a White Ravent.
A téli szünet után ismét megnyitott a Hilton Budapest szálloda tetején található skybar – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket kínál.
Sok részletében megújult a White Raven Skybar & Lounge: mind az ital- és ételkínálat, mind a zenei program újabb szintet lép. Öt új signature, három bohém, két champagne-alapú és egy art koktél közül választhatnak a vendégek ebben a szezonban. Az idei signature koktéllap különleges tematikát követ: az ötvenes évektől a különböző évtizedek ikonikus slágereit értelmezi újra italok formájában. A Back to Black például egy markánsan feketére hangolt, karakteres koktél, míg a Like a Virgin mocktail zsályás jegyeivel és olaszos hangulatával repít vissza Velencébe.
A gasztronómiai kínálat szintén magasabb fokozatra kapcsol: a megújult étlapon nagyobb hangsúlyt kaptak a prémium alapanyagok, a limitált beszerzési forrásból érkező húsok, valamint a vegán és mentes opciók.
Egy tavalyi bestsellerrel, a kókuszbundás rákkal viszont továbbra is találkozhatnak a vendégek.
“A fogások ízvilágában mindig felfedezhetők a nemzetközi inspirációk: ezúttal több, a Távol-Keletre emlékeztető alapanyag jelenik meg, mint amilyen a yuzu, a japán bors, a cseresznyevirág vagy éppen a szaké. Ezekkel a csavarokkal szeretnénk kimozdítani vendégeinket a megszokottból, hogy inspiráló és emlékezetes legyen számukra minden nálunk töltött perc” – mondta Somlai Tamás, a Hilton gasztronómiai vezetője, aki a skybar koncepciójáért is felel.
A White Raven már tavaly óta együttműködik a legendás francia pezsgőházzal, a Laurent-Perrier-vel, idén a partnerkapcsolat új szintre lép. Ez lesz az első hely Közép-Európában, ahol kereskedelmi forgalomban elérhető lesz a ház Heritage pezsgője, amelyet május 22-én egy különleges champagne vacsora keretében mutattak be Budapesten.
Az erre az alkalomra megálmodott menüsor (közte például frissítő Szent Jakab-kagylóval, mennyei füstölt tokhallal, pirított tengeri spárgás lazaccal) a végén egy múzeumi műalkotásnak tűnő desszertkölteménnyel és hozzá idomuló szakéval zárt, kilépve a pezsgővacsorák hagyományos kereteiből.
A Heritage a Grand Siécle mesteri koncepcióján alapul: egy összetett blend több évjáratból, a Champagne legjobb dűlőiről, két szőlőfajtával, chardonnay-val és pinot noirral, Kizárólag frissességük, eleganciájuk és komplexitásuk miatt kiválasztott reserve borokból készül, melynek kóstolása során felfedezhetjük Champagne terroir-jának és talajtípusainak sokszínűségét, aromáinak gazdagságát és érlelési potenciálját. Fehérarany színben mutatja meg magát az elegáns ital, finom és hosszan tartó habzással csábít, illatában citrom, fehér barack és kandírozott gyümölcsök bukkannak fel a mandula mellett. Friss, élénk, ízében fehér gyümölcsökkel, citrushéj aromákkal, lezárásként virágmézes jegyekkel. Egy pezsgő-étel párosítás esetén jól működik csirkepitével, leveles tésztába töltött gombás ínyencséggel, vagy tőkehallal.
A további izgalmakat illetően elérhető lesz még idén egy kilencliteres magnum palack is a La Cuvée Salmanazar tételből, amely szintén nem kapható máshol.
kilátás | magnum | vacsora | kizárólagos | white raven | budapest
A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!