Özönlenek a látogatók ebbe a parkba, úgyhogy sorsolni kell a helyeket

Néha nem könnyű elviselni a népszerűséget, amiről bizonyára sokat tudnának mesélni az amerikai Nemzeti Park Szolgálat munkatársai is. Az utóbbi időszakban ugyanis számos parkot valósággal elözönlöttek a világjárványtól megfáradt látogatók - a kaliforniai Yosemite Nemzeti Park például olyan népszerű a nyári főszezonban, hogy most kénytelen egy kísérleti program tesztelésével koordinálni a kempingezőket.

A park vezetése azt találta ki, hogy sorsolni fog a jelentkezők között, a nyertesek pedig lehetőséget kapnak a helyek előfoglalására.

A sorsolást elsőként a Yosemite kiemelten keresett kempingjében, a North Pines Campgroundban próbálják ki. A kampány január 18-án kezdődött és február 6-ig tart, tehát még bőven van idő jelentkezni. A húzás eredményét február 10-én teszik közzé.

A kisorsolandó nyári kempingezési időpontok a július 21-től szeptember 14-ig terjedő időszakra vonatkoznak. A részvételhez tíz dollár vissza nem térítendő díjat kell fizetni.

Az előfoglalási lehetőséget a megszokott értékesítési időpontok megnyitása előtt kínálják fel. Ha maradnak még helyek, azok a szokásos árusítási szakaszban lesznek elérhetőek.

A Yosemite Nemzeti Parkban összesen tizenhárom kemping közül lehet választani. A foglalás iránti kereslet hosszú ideje meghaladja a kínálatot, különösen az év legforgalmasabb időszakában és a népszerű Yosemite-völgyben, ahol a North Pines is található. A helyek percek alatt elfogyhatnak.

A park ezzel az akcióval "olyan élményt akar teremteni, amely csökkenti a zavarodottságot és a frusztrációt a foglalásért zajló nagy versenyben."

A jelentkezés a Recreation.gov oldalon keresztül történik, a Yosemite nagyjából 640 jelentkezőt fog véletlenszerűen kiválasztani. A nyertesek február 10-én kapják meg az idő előtti foglalás időpontját. Pályázni csak egyszer lehet, a nyerteseket pedig e-mailben értesítik.

Yellowstone Nemzeti Parkot minden évben emberek milliói keresik fel többek között olyan természeti csodák miatt, mint a termálvizek, a meleg vízű források vagy a gejzírek. Hiába igyekeznek azonban az üzemeltetők biztonságos távolságban tartani a látogatókat az olykor perzselő természeti elemektől, a turisták rendre megszegik a szabályokat.

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay, Getty Images)

 

foglalás | helyek | sorsolás | lottó | kemping

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom