Ilyen az, ha az ázsiai small plate világ találkozik a nyüzsgő budapesti éjszakákkal

Idén áprilisban új szín tűnt fel a magyar főváros gasztronómiai porondján, mely a japán izakaya tradíciók és szaké bárkultúra előtt tiszteleg.

A Yuru koncepciója az ázsiai small platek és Budapest nyüzsgő éjszakai életének találkozásában született, hogy különleges umami ízek, izgalmas italok és minőségi zenei programok egyedi kombinációját hozza el. “A Yuru nekem a szabadság és az izgalom találkozása, egy olyan hely, ahol szórakozást és élményt adunk a vendégeinknek” mondja Szöllősi Mihály, az étterem társalapítója, akinek a japán gasztronómia iránti rajongása már gyermekkorától kezdve meghatározó volt.

A szerteágazó étlapot úgy alakították ki, hogy mind a tapasztalt gasztrokalandorok, mind az ázsiai konyhával még csak ismerkedő vendégek számára is tudjanak újat mutatni letisztult, stílusos és érthető fogásaikkal.

A japán konyhaművészet inspirálta ételeket autentikus eljárásokkal álmodták meg, ugyanakkor sok esetben ezek frissebb, modernebb változatát adják vissza a vendégeknek.

A kis létszámú, fiatal tehetségek alkotta konyhai csapatot Hegedűs Levente vezeti, aki a korábbiakban többek között a 101 Bistro séfjeként bizonyította kiváló érzékét az orientális ízekhez. “Tetszik, hogy ázsiai világot ötvözünk a nordic stílussal, ami szerintem egy nagyon ütős kombináció, nekem ez a két stílus áll legközelebb a szívemhez”árulta el Levente, aki csapatával receptúrában és alapanyagokban a szigetországot követi, viszont technológiában és tálalásban északi stílust ígér.

Csirke yakitori

A menü ételei között központi szerepet töltenek be a bintochan grillen készült forró yakitori és kushiyaki fogások, melyekhez kiválóan párosulnak a lágy sashimik, füstös zöldségek, halak és szószok. Signature és egyben egyik legnépszerűbb ételük a Katsu Sando, mely szaftos marhahátszínnel, fermentált szilvával gazdagított katsu szósszal, japán tejkenyér ölelésében válik tökéletes comfort fogássá.

A szenes karfiol a vegetáriánusok és a húsevők számára egyaránt különleges választás, egyediségét a gazdag szezámszósz és pikáns chili olaj adja. Koncepciójukból adódóan italválasztékukban kiemelt helyet töltenek be a sakék, de akár csak a japán sörök, a lehengerlő koktélok is éppúgy megtalálhatóak a menün.

Szenes karfiol

A belsőépítészetét tekintve is teljesen egyedülállónak számító saké báron kívül a Dojo boutique club hangulatos falai adják a vendégtereket, aminek köszönhetően a gasztronómiai törekvéseik kiegészülnek az esti és késő esti szórakoztatással, jól megkomponált koktélokkal és olykor külföldi előadók, DJ-k briliáns szettjeivel, amit kis- és nagyobb társaságok egyaránt élvezhetnek.

Yuru a Zrínyi utcában, a kíváncsi szemek elől elrejtve kínál maradandó ízélményt és egész estés programot a minőségi kikapcsolódást kereső vendégeinek csütörtöktől-szombatig.

Az ázsiai konyha rajongóinak érdemes megkóstolniuk ezeket az ázsiai koktélokat és különleges snackeket, és egy koreai szusimester legjobbjait.

(Forrás: Yuru, képek: Kiss Dorka, Raconteur Agency, Emil Chalhoub)

ázsiai | gasztronómia | izakaja | izakaya | szaké

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram