Kiderült, melyik a legjobb hely világjárvány idején

A jelenleg legbiztonságosabbnak tartott országokról állított fel rangsort a Bloomberg.

Az első helyen Szingapúr végzett, amely leginkább az oltásra irányuló erőfeszítéseinek köszönheti a sikert. A Bloomberg adatai szerint a délkelet-ázsiai szigetország 5,7 milliós lakosságának ötödét már beoltották.

A korábban példamutató járványkezelése miatt dicsért, ezúttal második helyre szorult Új-Zélandon ezzel szemben csak a lakosság 1,9 százaléka kapta meg a vakcinát. A lista harmadik helyén Ausztrália áll, az első tízben Izrael, Tajvan, Finnország és Dél-Korea szerepel még többek között.

Magyarország nincs az első ötvenben.

A rangsor felállításakor az átoltottság mellett a koronavírusos esetek számát, és a Covid–19-hez köthető halálesetek arányát vizsgálták, valamint olyan életminőségi tényezőket is figyelembe vettek, mint például a lezárások súlyossága, az emberek szabad mozgásának lehetőségei, valamint az egészségügyi ellátottság.

A Bloomberg szerint a dobogón végzett országok – tehát Szingapúr, Új-Zéland és Ausztrália – a  külföldre történő utazások kivételével a "járvány előtti életminőséget" tudják biztosítani a lakosainak.

Mindhárom ország határai több mint egy éve zárva vannak a legtöbb külföldi turista előtt. Szingapúr, Új-Zéland és Ausztrália egyaránt óvatosan áll a turizmus újranyitásához, és elsősorban azokkal az országokkal működik együtt, melyek kontroll alatt tartották a vírust. A hónap elején Új-Zéland és Ausztrália ún. utazási buborékot alakított ki egymás között, ami egészen addig tart, amíg egyiküknél sem emelkednek jelentősen az esetszámok. Szingapúr május 26-án Hongkonggal indítja el a régóta halogatott utazási buborékot, Ausztrália pedig Szingapúrral folytat tárgyalásokat hasonlóról.

Szingapúr tavaly tavasszal gyors és hatékony lépéseket tett a vírus terjedésének megakadályozására. 2020 márciusában lezárta határait a külföldiek előtt, és tizennégy napos kötelező karantént vezetett be a hazatérő szingapúriaknak. A következő hónapban rendkívül szigorú, két hónapos zárlatot rendeltek el, melyet júniusban oldottak fel, azóta fokozatosan tért vissza az élet a normális kerékvágásba: júniusban és júliusban korlátozott kapacitással újranyitottak a kiskereskedelmi egységek, a szállodák, a mozik és az imahelyek.

Novemberben pedig a hajótársaságok sehová sem tartó hajóutakkal álltak elő az utazásra vágyó szingapúriaknak. Ezek az hajók Szingapúrból indultak, és oda is érkeztek vissza, miközben sehol sem kötöttek ki.

(Forrás: Insider, fotók: Pixabay)

lista | hely | világjárvány | koronavírus | legjobb

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom