Ha Amerika legboldogabb városát keresed, ide kell elrepülnöd

Ha nyaralásról van szó, a boldogság az elsődleges – egy új tanulmány szerint a boldogság pedig leginkább ebben a városban bújkál.

A Club Med adatai szerint Észak-Amerika legboldogabb úti célja ugyanis a Nevada állambeli Las Vegas.

Spin City után New Orleans, Vancouver, San Francisco és Washington D.C. következik a rangsorban, melynek meghatározásához a Club Med számos olyan alapvető tényezőt vizsgált, melyek a boldog és önfeledt nyaraláshoz szükségesek.

A társaság az ötven leglátogatottabb nemzetközi úti célt nézte meg és információkat gyűjtött többek között a környezetszennyezés mértékéről, a bűnözési rátáról, százezer főre vetítve a gyógyfürdők számáról, a közvetlenségről és a sör átlagos áráról.

Vegas elsősorban az ott választható tevékenységek sokaságának és a kiváló biztonságnak köszönhette győzelmet. A mérőszámok alapján 100-ból 73,7 pontot kapott, de a fölényét remekül mutatja, hogy a másodikként befutó New Orleans csupán 26,8-at ért el.

Ami a teljes nemzetközi rangsort illeti, az első helyen Bali végzett, majd Las Vegas, New Orleans, Barcelona, Amszterdam, Budapest, Vancouver, San Francisco, Dubaj és Rio de Janeiro zárta a top 10-et. A Las Vegasba érkezőket a kaszinókon és showműsorokon túl egy Diana hercegnőnek szentelt kiállítás, Martha Stewart új étterme és rengeteg természeti látnivaló várja a közelben.

Az IVisa nevű utazási cég felmérése pedig azt derítette ki, melyek a világ legelégedettebb városai. A rangsor felállításához öt tényezőt vettek figyelembe: a várható élettartamot, a napsütés mennyiségét, a munkaidőt, a megélhetési költségeket és a helyiek barátkozókészségét.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

amerika | las vegas | lista | rangsor | észak-amerika

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom