Egyszerre organikus és technokrata az Apple új makaói főhadiszállása

A "nyugalom új oázisa" címet kapta az Apple Makaón megnyílt vadonatúj főhadiszállása. A képeket látva a magunk részéről nem cáfolnánk ezt a megállapítást.

A folyton zsizsegő és zümmögő Cotaiban valóban a nyugalom szigeteként működhet a június 29-én megnyitott székház, melyet úgy terveztek, hogy ötvözze a technológia, a szórakozás és a művészet védjegyeit, továbbá pozitívan illeszkedjen a városképbe.

Az Apple Cotai Centralt annak a Sir Jonathan Ive-nek a közreműködésével álmodták meg, akinek volt már némi köze egyéb Apple-üzletekhez, például a chicagói Michigan Avenue-n vagy a londoni Regent Streeten található store-hoz.

A hatalmas kockát idéző épület letisztult kőlapokból lett összerakva, belépéskor melegséget és harmóniát érezhet a látogató. Ahogy Stefan Behling, a Foster+Partners stúdió főnöke elmondta, egy egyszerre gyönyörű, szimpla és elegáns épületet szerettek volna felhúzni, amely megjeleníti Makaó érzelmeit, látnivalóit és színeit, miközben tisztaságot és csendet sugároz.

Mindezeket többek között egy belső bambuszültetvénnyel és a grandiózus központi tetőablakon át beáramló természetes fénnyel igyekszik biztosítani.

A földszintet és az emeletet a fénybe vezető tekintélyes lépcsők kötik össze, mint ahogy kapcsolat létesült a szomszédos bevásárlóközponttal is.

A bambuszok mind az épület környékén, mind az enteriőrben főszerepet kaptak, de a kívülre elhelyezett 10x4 méteres hatalmas videofal is sokat segít a kíváncsi tekintetek becsábításban.

Ez is érdekelhet:

Makaó új jelképe lehet ez a futurisztikus "lyukas" szálloda

Meglehetősen sokkoló formájú szállodát alkotottak Cotai szívében, hiszen középre egy nyolcas számot idéző üreget "vájatott" a tervező.


(Fotók: Archdaily)

store | lépcső | fény | üzlet | Cotai

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom