Az örök rejtély: vajon le kell-e öblíteni az edényeket a mosogatógépbe helyezés előtt vagy sem?

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy mielőtt valamit a mosogatógépbe teszünk, azt előtte le kell öblíteni, hiszen a készülék nem bír el vele. Mivel mindenki szeretne kevesebb időt tölteni a konyhában való takarítással, így most eláruljuk, hogy erre a lépésre semmi szükség. Sajnos még mindig sokan azt hiszik, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy a készülék maradéktalanul megtisztítsa az edényeket, a megfelelő berendezés esetében ezt nem kell megtenni.

Ebben a cikkben végre fény derül az örök rejtélyre a mosogatógéppel kapcsolatban. Eláruljuk, hogy vajon valóban szükség van-e az előáztatásra, valamint kitérünk arra, hogy milyen egy jó mosogatógép.

Kell-e öblíteni vagy nem?

A rövid válasz az, hogy nem. Csupán az ételmaradékokat kell eltávolítani róla, de tovább nem kell mennünk. Az onlineMárkaboltok beépíthető mosogatógépei esetében semmi szükség arra, hogy előtte tulajdonképpen félig elmossuk a tányérokat vagy a poharakat. Sőt, kijelenthetjük, hogy még kárt is okozunk azzal, ha ezt megtesszük. Az előzetes öblítés ugyanis nem tesz jót a gépnek, ráadásul az ehhez felhasznált vizet teljesen feleslegesen juttatja el a lefolyóba.

Azzal, hogy folyó vizet engedünk a tányérokra, hogy megkönnyítsük a készülék dolgát, tulajdonképpen csökkentjük a gép tisztító hatékonyságát. A mosogatógép ugyanis úgy működik, hogy a belehelyezett mosogatószer vagy tabletta a maradékhoz kapcsolódik. Amennyiben nincs mihez tapadnia, akkor nem fogja tudni elvégezni a megfelelő munkát. A mosogatási ciklus nem lesz hatékony, ráadásul még mosogatószert és vizet is pazarlunk.

Megzavarjuk a mosogatógép agyát

Ma már szinte minden elektromos berendezésben érzékelőt helyeznek el. Ezek figyelik, ellenőrzik, ha a készüléknek további vízre van szüksége, így lesz a végeredmény tiszta és csillogó edény. Ha azonban nincs ételmaradék, akkor a gép úgy fogja gondolni, hogy az adott tányér, pohár vagy étkészlet tiszta, így a többit sem fogja megfelelően megtisztítani.

Előfordulhat, hogy a mosási eredmény nem tökéletes, az általában emiatt történik. Ilyenkor két dolog szokott történni: az egyik, hogy mi magunk szabadulunk meg a kosztól és kézi mosást alkalmazunk. A másik megoldás, hogy berakjuk őket egy újabb körre, ami se nem költséghatékony, se nem túl környezetbarát. A lényeg tehát, hogy egyáltalán nem éri meg a zsíros edényt előáztatni, hiszen a készülék dolga, hogy mindezt megtegye.

Milyen egy jó mosogatógép?

A Bosch évek óta azon van, hogy a lehető legmodernebb technológiával dolgozva megalkossa a legjobb gépeket. A legtöbb berendezésük már rendelkezik automatikus programmal, ami szabályozza többek között a víz hőmérsékletét, illetve az öblítés idejét. Ennek köszönhetően pedig többé nem lehet probléma a szennyezett edény vagy éppen a betöltési mennyiség. Csak annyi vizet használ fel, amire szüksége van ahhoz, hogy tökéletes eredményt érhessen el.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom